Vatra Dornei

       984   

Vatra Dornei

Daca doriti sa cunoasteti mai bine Bucovina si sa ii puteti admira frumusetile, atunci ar trebui sa incepeti cu Vatra Dornei, un municipiu renumit in principal pentru posiblitatea practicarii sporturilor de iarna, care reuseste insa sa uimeasca insa si cu frumusetile oferite de natura care pare sa se simta ca acasa in acest municipiu.

 

 

Localizare Vatra Dornei

Vatra Dornei este, dupa cum am zis si mai sus, un municipiu din judetul Suceava, in Nord-Estul Romaniei si in partea de sud a Bucovinei. Prin Vatra Dornei trece soseaua europeana E58, drum despre care stim ca leaga Bucovina de Transilvania. Aici se poate ajunge si cu trenul, prin intermediul magistralei feroviare Suceava - Vama - Floreni - Ilva Mica.

Ce se poate vizita in Vatra Dornei

Municipiul Vatra Dornei pune foarte mult acces pe cultura, motiv pentru care la Casa de Cultura „Platon Pardau” au loc deseori expozitii, spectacole de teatru, folclorice, manifestari artistice locale precum si vernisaje. De asemenea, in sala numita „Salonul Alb” au loc deseori dezbateri, microconcerte, expozitii de pictura, de sculptura, ceramica sau arta fotografica precum si simpozioane.

De asemenea, in Vatra Dornei veti putea vizita si doua muzee. Este vorba despre Muzeul de Stiintele Naturii si Cinegetica, de pe Strada Unirii nr. 3, infiintat in 1952 si deschis in 1957, precum si de Muzeul de Etnografie din Vatra Dornei, de pe Strada Mihai Eminescu nr. 17, care a fost infiintat ceva mai recent, in anul 1987 si care are ca scop oferirea unei imagini de ansamblu asupra creatiei populare din zona de munte a Bucovinei.

Tot in Vatra Dornei veti putea participa iarna la Festivalul „Porniti Plugul Feti Frumosi” precum si la „Serbarile Zapezii”, festivaluri cu obiceiuri si datini de iarna.

Iar daca tot veni vorba despre anotimpul rece, atunci ar trebui sa stiti ca Vatra Dornei este o atractie turistica mai ales iarna. Asta deoarece aici sunt amenajate 5 partii pentru sporturi de iarna, aici fiind a doua partie ca lungime din tara, „Dealu Negru” de 3.200 de metri.

Si totusi, nu ar trebui sa vizitati Vatra Dornei numai pentru partiile de ski, ci in mod principal pentru apele termale din zona, pentru faptul ca aici veti fi intampinati de un peisaj care iti taie respiratia, precum si datorita climei care te va face sa nu mai vrei sa pleci de aici.

Pe lange cele de mai sus, la Vatra Dornei mai sunt si alte obiective istorice si turistice. In primul rand, aici se afla foarte multe biserici precum Biserica Nasterea Maicii Domnului, Biserica romano-catolica Schimbarea la Fata a lui Isus, Biserica Sfantul Ilie, Manastirea Sf. Dimitrie, Schitul de calugari „Sf. Nectarie”, Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului, dar si alte cladiri precum Cazinoul din Vatra Dornei, Casa de lemn „Aurora Negrea”, Hotelul Carol, Bibilioteca Oraseneasca si multe, multe altele.

Desigur ca despre Vatra Dornei am mai putea vorbi mult si bine, insa nu veti putea cunoaste mai bine acest oras decat prin vizitarea sa, mai ales ca vorbim despre un municipiu destul de mare, unde veti putea gasi destul de usor cazare la preturi acceptabile.

Vacanta ta in Bucovina

 

Revelion in Bucovina in Poiana Micului

Petrece revelionul la Pensiunea Andaluz. Oferta include 4 nopti de cazare in 6 camere duble si una tripla. Oferta este valabila intre 30.12 - 05.01.2017

Vezi oferta


Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastrul

Ghid Turistic - 08 iulie 2016


Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean

Ghid Turistic - 08 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 08 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.