TOP 10 obiective turistice din Maramures

       1127   

TOP 10 obiective turistice din Maramures

Cu siguranta Maramuresul este una dintre cele mai frumoase parti ale tarii noastre si, dupa ce am vorbit despre Cimitirul Vesel din Sapanta precum si despre Sighetul Marmatiei, trebuie sa va prezentam si alte obiective interesante de vizitat in Maramures, deoarece cu siguranta aveti ce vizita pe meleagurile sale.

 

 

Mocanita din Viseu de Sus

I se mai spune si Mocanita de pe Valea Vaserului si este situata pe o cale ferata din nordul Romaniei, la granita cu Ucraina, de unde privelistea este minunata.

Valea Izei

Daca doresti sa vezi cum traiesc adevaratii maramureseni, atunci ar trebui sa vizitezi Valea Izei, un loc unde oamenii par sa nu oboseasca niciodata.

Cascada Cailor    

Cascada Cailor este un alt obiectiv turistic foarte apreciat in Maramures. Aceasta este situata in apropierea statiunii Borsa si reprezinta o adevarata minunatie a naturii.

Rezervatia Pietrosu Rodnei

Tot in apropierea orasului Borsa se afla si Rezervatia Pietrosu Rodnei, reprezentand cea mai mare rezervatie naturala complexa din nordul Romaniei, fiind inclusa inca din anul 1979 in reteaua mondiala de rezervatii ale biosferei.

Planetariul Baia Mare

Daca ajungeti in zona Maramuresului atunci ar trebui sa treceti si prin Baia Mare pentru a viziona primul planetariu public deschis la noi in tara in anul 1969.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Tot in Baia Mare veti putea vizita Muzeul de Mineralogie, fiind cel mai mare muzeu de acest tip din Europa, majoritatea exponatelor fiind unice in lume precum si valori de patrimoniu.

Turnul Pompierilor din Satu Mare

Daca doriti sa vizitati un obiectiv interesant din Satu Mare, atunci ar trebui sa mergeti la Turnul Pompierilor. Construit intre anii 1903 si 1904, Turnul Pompierilor te va impresiona cu maretia sa, avand o inaltima de 45 de metri.

Muzeul de Arta si Muzeul Judetean din Satu Mare

Daca ajungeti in Satu Mare atunci ar trebui sa treceti si pe la Muzeul de Arta precum si la Muzeul Judetean, doua obiective turistice de baza ale acestui oras.

Turnul Stefan din Baia Mare

Un alt turn, de data aceasta situat in Baia Mare, este Turnul Stefan. De fapt, este vorba despre un turn-clopotnita al fostei biserici cu hramul Sf Rege Stefan. Acesta este construit inca din secolul XV.

Partiile de Ski din Cavnic

Daca aveti de gand sa vizitati Maramuresul pe timp de iarna, atunci ati putea incerca partiile de ski din Cavnic, care se mandresc cu un strat de zapada foarte bun pana in luna aprilie.

Asadar, daca doriti sa mergeti sa admirati Maramuresul, atunci ar trebui sa treceti si pe la aceste obiective turistice.

 Obiective turistice in Nordul Moldovei

Obiective turistice in Nordul Moldovei

Ghid Turistic - 15 iulie 2016


Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

Ghid Turistic - 15 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.