Sighetul Marmatiei

       1076   

Sighetul Marmatiei

Dupa ce zilele trecute am inceput oficial seria de articole cu obiective turistice importante din Maramures cu articolul despre Cimitirul Vesel din Sapanta, continuam astazi cu un alt articol tot din aceasta categorie, iar de data aceasta vom vorbi despre Sighetul Marmatiei.

 

 

Localizare Sighetul Marmatiei

Sighetul Marmatiei este considerat de cei mai multi turisti drept inima Tarii Maramuresului. Acesta este situat in apropierea granitei cu Ucraina si reprezinta un punct de plecare pentru turistii care doresc sa viziteze vai populare precum Tisa, iza, Viseu, Mara sau Cosau.

Aici puteti ajunge atat cu trenul, cat si cu masina personala pe DN 18 si DN 17C. Iar motive pentru a ajunge in Sighetul Marmatiei sunt multe, dupa cum veti vedea putin mai jos.

Descriere

Unul din principalele motive pentru care turistii aleg sa viziteze Sighetul Marmatiei este faptul ca aici pot participa la unul dintre cele mai placute festivaluri cu obiceiuri de iarna, insa exista si alte motive.

Pe langa festivalul mentionat mai sus, aici veti putea fizita si multe muzee. Mai mult decat atat, Orasul este situat la poalele Dealului Solovan, iar pe deal veti putea gasi ruinele unei fortarete dacice.

Mentionam anterior ca veti putea vizita mai multe muzee. Ei bine principalele sunt: Muzeul Maramuresului Sighetu Marmatiei, Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie si Arheologie si Muzeul de Stiinte Naturale. De asemenea, aici veti mai putea vizita si Casa Memoriala a lui Elie Wiesel - Muzeul Comunitatii Evreiesti, precum si Monumentul Holocaustului, infiintat in memoria a 38.000 de evrei din Maramures care au fost ucisi in taberele de concentrare naziste. Tot pentru acestia a fost construit si Monumentul Sapunului, situat in cimitirul evreiesc.

Nu foarte departe, la doar 10 km, se afla satul Sapanta, poate chiar cel mai cunoscut sat de la noi din tara, datorita Cimitirului Vesel despre care am vorbit deja. Totusi, tot aici veti mai putea vizita si cea mai inalta biserica din lemn din lume: Manastirea Sapanta-Peri.

Vorbim de asemenea despre o localitate cu o vechime de apreciat, prima atestare scrisa fiind inca din anul 1326, in anii 1840 aici locuind deja aproape 9000 de persoane. Aici a aparut si primul ziar romanesc, Sfantul, in anul 1918.

Aici veti mai putea vizita si Inchisoarea Sighet, un Memorial al Victimelor Comunismului si al Rezistentei.

Asadar, acestea sunt cateva motive pentru care ar trebui sa treceti si voi pragul orasului Sighetul Marmatiei, pentru a fi impresionati de viata de acolo ce pare a fi rupta dintr-o poveste veche.

 

Tags:Muzeul Oului

Muzeul Oului

Ghid Turistic - 12 iulie 2016


Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean

Ghid Turistic - 12 iulie 2016


Obiective turistice in Nordul Moldovei

Obiective turistice in Nordul Moldovei

Ghid Turistic - 12 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.