Obiective turistice in Nordul Moldovei

       1187   

Obiective turistice in Nordul Moldovei

Cu totii stim ca Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa, datorita asezarii pe 4 forme de relief dispuse concentric, avand in centru muntii Carpati si deschiderea la largul Marii Negre, punct in care de-a lungul anilor s-a format rezervatia naturala Delta Dunarii.

 

 

Din punct de vedere a obiectivelor turistice, Romania se mandreste cu un numar vast de castele si cetati, manastiri dar si traditii si obiceiuri bine impuse, fapt pentru care putem afirma ca tara noastra ar putea supravietui linistit doar din turism.

In cazul in care te gandesti sa pleci intr-o vacanta in care sa te rupi de agitatia marilor orase, iti propunem Nordul Moldovei sau Bucovina, in care vei regasi peisaje desprinse ca din poveste. Pe langa numarul mare de manastiri, renumite pentru stilul arhitecturale, puteti avea parte de multe alte obiective turistice precum Mina de la Cacica, Chilia lui Daniil Sihastrul, Muzeul Oului, Cetatea de Scaun a Sucevitei, Muzeul Satului Bucovinean, cat si statiunea Vatra Dornei.

Principalele obiective turistice din Nordul Moldovei

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet a fost construita de Stefan cel Mare in 1488 la indemnul parintelui Daniil Sihastru care i-a sugerit in cazul in care reuseste sa devina victorios in batalia cu turcii sa construiasca o manastire. Este cea mai cunoscuta manastire din tara datorita picturilor arhitecturale de pe peretii exteriori cu albastru de voronet, culoare care alaturi de albul de Humor, ocru, galben si ruginiu isi pastreaza stralucirea de mai bine de 500 de ani.

Mina de la Cacica

Mina de la Cacica dateaza din anul 1791 si se situeaza la aproximativ 17 km de Gura Humorului. Salina poarta numele de mina datorita faptulu ca aceasta a fost construita pentru extragerea minereurilor si a petrolulu, care in prezent a fost transformata in salina adepta turistilor. La intrare veti fi intampinati de o scara de lemn cu circa 200 de trepte, iar pentru a ajunge in spatiile largi deschise sau la terenul de fotbal situat la o adancime de 38 de metri, va trebui sa parcurgeti o serie de tuneluri mici si inguste.

Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastrul se afla in interiorul unei stanci pe malul raului Viteului din Putna. In cazul in care va aflati in zona, alocati cel putin 2 ore pentru vizitarea locului unde veti trai sentimente si energii pe care nu le-ati simtit niciodata. Chilia lui Daniil Sihastru a fost construita treptat si cu rabdare si a devenit locul in care calugarul si-a petrecut ultimii 20 de ani din viata inchinati Domnului prin credinta si sihastrie.

Manastirea Humor

Manastirea Humor a fost construita in anul 1530, care mai apoi a fost fortificata de catre Vasile Lupu in 1641. Mastirea se afla la mai putin de 5 km de Gura Humorului si este renumita datorita stilului bucovinean si a picturilor de pe peretii exteriori.

Muzeul Oului

Muzeul Oului se afla in localitatea Vama intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc si apartinei celebrei artiste Letita Orsivschi care a reusit sa deschida cu cativa ani in urma usile muzeului in care se gasesc peste 3000 de oua pictate. Veti avea ocazia sa admirati oua de toate dimensiunile pictate si incondeiate manual.

 

Vacanta ta in Bucovina

 

Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Revelion in Bucovina in Poiana Micului

Petrece revelionul la Pensiunea Andaluz. Oferta include 4 nopti de cazare in 6 camere duble si una tripla. Oferta este valabila intre 30.12 - 05.01.2017

Vezi oferta

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Ghid Turistic - 27 iunie 2016


Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

Ghid Turistic - 27 iunie 2016


Muzeul Oului

Muzeul Oului

Ghid Turistic - 27 iunie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.