Muzeul Satului Bucovinean

       737   

Muzeul Satului Bucovinean

Daca tot am vorbit zilele trecute despre Cetatea de Scaun a Sucevei, am decis sa nu mergem prea departe pentru urmatorul obiectiv turistic din Romania pe care sa il prezentam, ci sa ramanem tot in Suceava, undeva chiar in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, acolo unde se afla Muzeul Satului Bucovinean, despre care vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

 

 

Muzeul Satului Bucovinean este un obiectiv turistic important din Romania deoarece vizitarea sa ne poate oferi o idee despre viata satului bucovinean, despre cum traiesc satenii in aceasta parte a tarii, despre obiceiurile acestora precum si despre diferite alte aspecte.

Istorie

Acesta este unul din putinele muzee in aer liber si a fost infiintat in anii 70.

Dorinta de a infiinta insa un muzeu in care sa fie prezenta intreaga viata bucovineana, dateaza insa din 1958, atunci cand in Bucovina se aflau deja multe monumente de arhitectura populara. Cercetarile au intarziat insa pana in anul 1971, atunci cand Consiliul Popular Suceava a decis alocarea unui teren de 1,7 hectare din apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei, teren pe care au fost instalate 11 obiective. Proiectul a luat insa o pauza lunga pana dupa caderea regimului comunist, atunci cand suprafata a fost marita la 6 hectare, urmand ca in 1996 sa fie infiintat Muzeul Satului Bucovinean, la decizia guvernului.

Locatie

Dupa cum bine spuneam si mai sus, Muzeul Satului Bucovinean poate fi vizitat in apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei.

Obiective

Vorbim despre un muzeu foarte complex, unde veti putea admira mai multe obiective, pe care le vom rezuma mai jos.

O prima atractie a muzeului este Coliba din Campulung Moldovenesc, care are rolul si de casa de bilete. Acoperisul acesteia este in patru ape, invelitoarea fiind din dranita de brad.

O alta casa achizitionata de Muzeul Satului Bucovinean este din localitatea Rosu, de langa Dorna, care a apartinut lui Varvara Negrea, si dateaza din secolul XIX.

Tot parte a muzeului este si Crasma din Saru Dornei, fiind considerata chiar una dintre cele mai importante locatii a unui sat, loc in care satenii petrec si isi discuta problemele.

Aici veti mai putea admira si Atelierul de olarit din Marginea, localitate unde se produce ceramica neagra. Cladirea dateaza din secolul XX si a fost reconstruita in muzeu in anul 2001.

La fel de interesanta este si Moara de apa din Manastirea Humorului, aceasta marcand o perioada importanta a satului romanesc, atunci cand oamenii au decis sa inlocuiasca munca manuala cu o masina care sa le faca viata mai usoara. Astfel, pentru aceasta s-a folosit energia hidraulica precum si cea eoliana.

Pe langa cele de mai sus, la Muzeul Satului Bucovinean veti mai putea admira si o casa de locuit din Cacica, o casa din Volovat, o Oloinita tot din Volovat (aici unde se facea ulei nerafinat), o casa de locuit din Vicovu de jos, o gospodarie din Straja precum si o fierarie.

Desigur ca pe langa acestea, tot aici mai sunt si alte case de locuit din intreaga Bucovina, astfel incat turistii sa isi poata crea o imagine despre viata satului bucovinean.

Vacanta ta in Bucovina

 

Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Revelion in Bucovina in Poiana Micului

Petrece revelionul la Pensiunea Andaluz. Oferta include 4 nopti de cazare in 6 camere duble si una tripla. Oferta este valabila intre 30.12 - 05.01.2017

Vezi oferta


Tags:Muzeul Oului

Muzeul Oului

Ghid Turistic - 04 iulie 2016


Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

Ghid Turistic - 04 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 04 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.