Muzeul Oului

       763   

Muzeul Oului

Incondeierea oualor este deja o traditie foarte populara in Romania precum si un obicei care face curiosi tot mai multi straini sau, fara sa abuzam prea mult de modestie, o putem numi chiar o adevarata arta. Iar cum pictura, sculptura sau muzica au deja o multime de muzee, atunci si incondeierea oualor are un muzeu: Muzeul Oului.

 

 

Localizare Muzeul Oului

Muzeul Oului se afla chiar in inima Bucovinei, la Vama, si atrage an de an tot mai multi turisti atat din tara, cat si din strainatate.

Localitatea Vama se afla pe drumul european E85 si, daca veti ajunge in aceasta localitate, ar trebui sa stiti ca nu foarte departe se afla si alte obiective turistice interesante precum Manastirea Voronet, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita dar si alte atractii precum Salina Cacica.

Descriere

Muzeul Oului din Vama este cu siguranta unul uimitor. Asta deoarece aici veti putea admira peste 3000 de oua din toata lumea, unul mai diferit ca altul, fiecare fiind realizate folosindu-se diferite procedee diferite, pe diferite tipuri de suport precum lemnul, portelanul, sticla, piatra sau coaja de ou.

Muzeul este impartit in doua mari categorii: Oua din Bucovina si Oua din intreaga lume, astfel incat sa putem face o comparatie intre incondeierea de la noi si cea din alte tari mai indepartate.

  De retinut

Printre cele mai rare oua pe care le veti putea admira la acest muzeu sunt cele de emu, de broasca testoasa, de crocodili, de flamingo, de nandu sau de tinamu, precum si oua de dimensiuni reduse, precum cele de vrabie, porumbel, potarniche, paun, prepelita, rata, curca, strut si multe altele.

In colectia „Oua din Bucovina” se afla exemplare cu o vechime de peste 50 de ani, cu motive vechi. De asemenea, in cealalta colectie au fost adunate oua perforate din Cehia, oua zgariate din Germania, precum si oua cu paie decupate sau fire metalice. Pe langa acestea, la Muzeul Oului veti mai observa si alte culturi, precum cea din Grecia, America Latina, China, India, Bali, fiecare tara avand tehnica sa de a incondeia ouale.

Si totusi, la Muzeul Oului nu veti putea doar sa admirati oua incondeiate, ci chiar sa participati la diferite lectii de incondeiere care au loc chiar in atelierul de incondeiat oua din cadrul Muzeului Oului, din Vama.

Totodata, lectiile pot fi predate si in limbi straine pentru grupurile de turisti care au venit in Romania pentru a vizita acest muzeu.

Program

Daca v-am convins ca merita sa vizitati si voi acest muzeu special de pe meleagurile Bucovinei, atunci ar mai trebui sa adaugam faptul ca Muzeul Oului poate fi vizitat zilnic intre orele 10 si 18.

 

Vacanta ta in Bucovina

 

Revelion in Bucovina in Poiana Micului

Petrece revelionul la Pensiunea Andaluz. Oferta include 4 nopti de cazare in 6 camere duble si una tripla. Oferta este valabila intre 30.12 - 05.01.2017

Vezi oferta


Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Tags:Sighetul Marmatiei

Sighetul Marmatiei

Ghid Turistic - 11 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 11 iulie 2016


Cimitirul Vesel din Sapanta

Cimitirul Vesel din Sapanta

Ghid Turistic - 11 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.