Mitropolia Moldovei si Bucovinei

       743   

Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Mitropolia Moldovei si Bucovinei din Iasi este un obiectiv obligatoriu de vizitat, nu numai pentru credinciosi ci si pentru iubitorii de frumos in general, iar asta pentru ca te va intampina cu o arhitectura si cu o maretie de te va pe spate, si te va face sa vrei sa o vezi mai de aproape. Astfel, in acest articol vom vorbi putin despre Mitropolia Moldovei si Bucovinei si va vom oferi totodata cateva motive pentru care trebuie sa o vizitati.

 

 

S-a considerat ca Iasul are nevoie de o biserica mare, impunatoare, iar ideea a aparut inca din anul 1826, constructiile fiind incepute in anul 1833, doar ca bolta centrala s-a prabusit, iar biserica a ramas doar o ruina pana in anul 1880. Apoi, Mitropolitul Iosif Naniescu a decis sa puna a doua piatra de temelie, iar ajutat fiind de autoritati, biserica este finalizata in anul 1887. Arhitectul bisericii a fost Alexandru Orascu iar pictura a fost realizata d catre Gheorghe Tatarascu. Sfintirea a fost considerata drept eveniment national, eveniment care a avut loc in anul 1887, pe 23 aprilie, si la care a participat si regele Carol I.

Dupa cum spuneam si mai sus, cladirea este una impunatoare, fiind construita pe plan dreptunghiular, la colturi avand patru turle decrosate, iar arhitectura folosita este inspirata din formele tarzii ale Renasterii italiene. In ceea ce priveste elementele decorative atat interioare cat si exterioare, acestea au fost inspirate din baroc.

Unul dintre principalele motive pentru care credinciosii aleg sa viziteze anual Mitropolia Moldovei si Bucovinei este acela ca in anul 1889, la Mitropolia Moldovei si Bucovinei din Iasi a fost adusa racla cu moastele Cuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei, de la biserica Sf. Trei Ierarhi.

Astfel, in fiecare an, la Sarbatoarea Sfintei Paraschiva, moastele sale sunt vizitate de catre credinciosi din intreaga tara, acestia considerand ca sunt facatoare de minuni.

Vacanta ta in Bucovina

 

Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 4 zile pentru 2 persoane in Vatra Dornei

Oferta este valabila de duminica pana joi si include 3 nopti de cazare in camera dubla. Pretul este pentru 2 persoane.

Vezi oferta


Tags:Gradina Botanica din Iasi

Gradina Botanica din Iasi

Ghid Turistic - 20 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 20 iulie 2016 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.