Mina de la Cacica

       857   

Mina de la Cacica

Suceava este un judet din Moldova care atrage o multime de vizitatori datorita numarului mare de obiective turistice aflate pe teritoriul sau. Pe langa numeroasele manastiri impresionante din imprejurimile Sucevei, exista si alte atractii turistice precum Salina Cacica, despre care vom vorbi in randurile urmatoare.

 

 

Localizare Mina Cacica

Salina Cacica poate fi vizitata in localitatea cu acelasi nume, fiind situata inspre satul invecinat Partestii de Jos. Calcica este situata la 18 km de orasul Gura Humorului si la 40 de km de orasul Suceava.

Obiective turistice

Aici veti putea vizita mai multe obiective turistice interesante, pe care le vom descrie pe scurt in randurile urmatoare.

In primul rand ar trebui mentionata capela romano-catolica Sf. Varvara, care este situata la capatul scarilor cu 192 de trepte, la o adancime de 21 de metri. Aceasta a fost construita in 1806, la decizia unui preot polon pe nume Jakub Bogdanowicz, ce dorea ca muncitorii sa aiba un lacas unde sa se roage inainte si dupa lucru. Daca la inceput era captusita cu lemn, lemnul a fost indepartat in 1904. Aceasta este asemenea unei biserica, avand altar, icoane, candelabru, amvon dar si balcon pentru cor. Majoritatea au fost sculptate in sare masive. Dimensiunile sale sunt de 25 metri lungine, 9 metri latime si 7 metri inaltime.

Aici veti mai gasi si o capela ortodoxa, situata la 35 de metri adancime, acolo unde se desfasoare Orizontul I. Aici galeria a fost sapata direct in sare, este mult mai larga iar pe pereti sunt basoreliefuri sculptate in stanca de sare, cu tematica religioasa.

Tot la Calcica veti mai putea vizita Lacul Sarat, un lac artificial sapat manual de catre mineri tot la o adancime de 35 de metri, iar pe peretii sai se afla cristale de sare. De asemenea, o alta atractie din zona este Sala de dans, care mai poarta si numele de Sala Ing. Agripa Popescu, aflata la 37 metri adancime si avand dimensiunie de 24x12x12 metri. Acesta are 3 balcoane la capete, sapate in sare. Aici au fost organizate baluri, intalniri festive si spectacole.

Istorie

Istoria spune ca la Cacica a avut loc cea mai veche exploatare de sare recristalizata din saramura din Europa, descoperirile din 1989 spunand ca exploatatiile dateaza inca din perioada culturii Sarcevo-Cris, din neoliticul timpuriu. Din acest motiv si astazi mai pot fi gasite aici izvoare sarate. Tot la capitolul istorie ar mai trebui sa spunem faptul ca in 1780 aici s-au descoperit mai multe zacaminte de sare, iar in 1798 aici a inceput exploatarea unei saline, venind muncituri din Imperiul Habsurgic, de origine polona si religie romano-catolica.

Salina Cacica poate fi vizitata zilnic intre orele 9 si 17, tarifele fiind de 10 lei pe zi pentru adulti, 5 lei pentru un copil de pana in 3 ani si 5 lei pentru elevi. De asemenea, se poate face si un abonament, poate fi inchiriata o sala de sport, iar turistii mai au la dispozitie si un bazin cu apa sarata.

Vacanta ta in Bucovina

 

Sejur de 4 zile pentru 2 persoane in Vatra Dornei

Oferta este valabila de duminica pana joi si include 3 nopti de cazare in camera dubla. Pretul este pentru 2 persoane.

Vezi oferta


Sejur de 4 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Tags:Obiective turistice in Nordul Moldovei

Obiective turistice in Nordul Moldovei

Ghid Turistic - 29 iunie 2016


Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Ghid Turistic - 29 iunie 2016


Chilia lui Daniil Sihastrul

Chilia lui Daniil Sihastrul

Ghid Turistic - 29 iunie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.