Manastiri in Maramures

       985   

Manastiri in Maramures

Am vorbit despre cele mai importante obiective turistice din Maramures doar ca nu am spus nimic despre manastirile din zona, iar principalul motiv pentru care am facut asta este acela ca am ales sa facem un articol dedicat in mod special manastirilor din Maramures. Asta pentru ca nu doar Bucovina se mandreste cu un numar mare de manastiri, ci si Maramuresul.

 

 

Astfel, daca doresti sa vizitezi manastirile din Maramures, noi iti recomandam sa le vizitezi pe cele pe care le vom prezenta in randurile urmatoare.

Manastirea Baia Borsa

O prima manastire de vizitat in Maramures este Manastirea Baia Borsa. Aceasta reprezinta o ctitorie a unei familii de romani stabiliti astazi in Austria. Este vorba despre o manastire noua, inceputa in 2001, care inca nu a fost pictata.

Manastirea Barsana

O manastire foarte importanta pentru Maramures este manastirea Barsana. Acesta este de fapt o veche vatra monarhala, localitatea din care face parte fiind atestata documentar inca din anii 1326. Dupa ce a fost jefuita de austrieci, manastirea a luat nastere iar in anul 1993.

Manastirea Berinta

Construita de familia Mircea Rusu, dupa ce acestia au pierdut un fiu in varsta de 14 ani, Manastirea Berinta reprezinta un alt obiectiv de vizitat in Maramures. Aceasta a primit in anul 2000 o obste de maici.

Manastirea Botiza

Manastirea Botiza gazduieste o obste de maici si a fost ctitorita de credinciosii din localitatea cu acelasi nume.

Manastirea Breaza

Construita intre anii 1954 - 1958, Manastirea Breaza este situata in localitatea Suciu de Sus si a fost construita de Florea Muresan.

Manastirea Dealu Mare

Tot o manastire recent construita este si Manastirea Dealu Mare, un asezamant construit in anii 1992, de catre parintele Paisie Cosma. Aceasta este formata din biserca ridicata in stil bizantic, un corp de chilii, paraclis precum si o poarta tipic maramureseana.

Manastirea Dragomiresti

Ridicata pe locul unei vechi manastiri, Manastirea Dragomiresti a fost construita de monahul Pimen Moldovan, in anul 1926. A fost arsa insa in anul 1949, supravietuind insa o icoana veche din lemn din secolul XVII.

Schitul Eroilor Revolutiei

Tot in Maramures nu ar trebui sa ratati Schitul Eroilor Revolutiei construit, dupa cum ii spune si numele, in amintirea eroilor de la Revolutia din decembrie 1989.

Manastirea Habra

Tot o manastire construita pe o veche vatra monarhala este si Manastirea Habra. Aceasta a fost pustiita din anii 1600, revenind abia in anul 1996.

Manastirea Moisei

Fosta resedinta a episcopul Dumitru Pop, Manastirea Moisei are o vechime destul de larga in spate, un motiv perfect pentru a o vizita.

Manastirea Ieud

Manastirea Ieud este o manastire din lemn destul de renumita in Maramures, formata fiind dintr-o biserica din lemn si o casa monahala.

Manastirea Rohia

O alta manastire pe care nu aveti voie sa o ratati in Maramures este Manastirea Rohia. Aceasta a fost ctitorita intre anii 1923 si 1926, de catre preotul paroh din satul cu acelasi nume. Nicolae Gherman a construit manastirea in memoria fiicei sale Ana, decedata la doar 10 ani. Aceasta este considerata a fi una dintre cele mai dezvoltate manastiri, fiind formata din mai multe cladiri.

Manastirea Ruoaia

Construita in anul 1995, Manastirea Ruoaia este formata din biserca tipic maramureseana, un paraclis, altar de vara precum si corpuri de chilii.

Manastirea Sapanta Peri

Infiintata in anul 1997, aceasta manastire isi propune sa reaminteasca de vechea manastire Sfantul Mihai din Peri, acum aflandu-se pe teritoriul Ucrainei.

Asadar, acestea sunt cele mai importante manastiri pe care le puteti admira in Maramures.

 

Tags:Manastiri de vizitat in Iasi

Manastiri de vizitat in Iasi

Ghid Turistic - 15 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 15 iulie 2016


Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

Ghid Turistic - 15 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.