Cetatea de Scaun a Sucevei

       773   

Cetatea de Scaun a Sucevei

Romania are un teritoriu incarcat cu istorie, iar istoria bogata a Romaniei a lasat in urma o multime de obiective turistice una mai interesanta ca alta, motiv pentru care suntem de parere ca orice roman ar trebui sa vada intai toate aceste obiective, inainte de a alege destinatii turistice din alte tari. O astfel de destinatie turistica unde ar trebui sa ajunga orice roman este Cetatea de Scaun a Sucevei, despre care vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

 

 

Localizare

Dupa cum bine ii spune si numele acesteia, Cetatea de Scaun a Sucevei (numita deseori mai simplu doar Cetatea Sucevei), este o cetate aflata in partea de est a orasului Suceava. Astfel, poate fi admirata de aici intreaga vale a Sucevei. Despre aceasta ar mai trebui sa stiti ca este a doua cetate din Suceava, dupa Cetatea de Apus (Cetatea Scheia) construita de Petru al II-lea Musat.

Istorie

Dupa cum bine spuneam mai sus, Cetatea Sucevei a fost construita de Petru al II-lea Musat, undeva la sfarsitul secolului XIV, si facea parte din sistemul de fortificatii intins in intreaga Moldova pentru a putea lupta impotriva pericolului automan. Totusi, in secolul XVII a fost distrusa de Dumitrascu Cantacuzino, motiv pentru care acum este in ruine.

Descriere

Maretia acestei cetati, cu toate ca se afla in ruine, surprinde mereu, iar asta prin complexitatea sa data de faptul ca este formata din mai multe elemente componente. Inca de la inceput turistii sunt intampinati de un sant de aparare astfel incat dusmanii sa fie tinuti la distanta, cetatea putand fi vizitata doar prin intermediul unui pod de acces care demult era format dintr-o parte fixa si o alta mobila, ce era ridicata pe timp de lupte.

In zidul fortului este o curte mare, incojurata de tot felul de incaperi. In est pot fi vizitate apartamentele domnesti, unde stateau voievodul si familia sa, precum si un depozit de alimente si paraclis. Pe latura de vest poate fi gasita o pivnita intinsa, precum si o hala de mari dimensiuni unde aveau loc intrunirile Sfatului Domnesc. Pe latura de Sud se afla baia domneasca precum si o inchisoarea iar latura de nord era libera. 

In cetate mai sunt si alte incaperi, unde stateau soldatii, care aveau rolul de a apara cetatea. De asemenea, domnitorul locuia aici doar in caz de pericol.

Program de acces

Pe timp de vara, cetatea poate fi vizitata intre orele 8 si 21, ultima intrare efectuandu-se la ora 20:30. Programul de videoproiectie este intre 21 si 24.

De asemenea, Cetatea de Scaun a Sucevei este folosita pe post de locatie anuala unde are loc Festivalul de Arta Medievala de la Suceava, unde anual se intalnesc artisti din intreaga tara. Aici au loc si demonstratii de lupta si lectii de manuire a unor arme precum sabiile, arcurile sau topoarelor. 

Asadar, daca aveti de gand in aceasta vara sa vizitati mai multe obiective turistice din tara, ar trebui sa incepeti cu Cetatea de Scaun a Sucevei.

Vacanta ta in Bucovina

 

Sejur de 4 zile pentru 2 persoane in Vatra Dornei

Oferta este valabila de duminica pana joi si include 3 nopti de cazare in camera dubla. Pretul este pentru 2 persoane.

Vezi oferta


Revelion in Bucovina in Poiana Micului

Petrece revelionul la Pensiunea Andaluz. Oferta include 4 nopti de cazare in 6 camere duble si una tripla. Oferta este valabila intre 30.12 - 05.01.2017

Vezi oferta


Sejur de 3 zile in Bucovina, Campulung Moldovenesc

Sejurul in BUcovina este pentru 2 persoane si include 3 nopti de cazare cu mic dejun. Pensiunea se afla intre Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei, in apropierea a trei partii de ski.

Vezi oferta


Tags:Obiective turistice in Nordul Moldovei

Obiective turistice in Nordul Moldovei

Ghid Turistic - 01 iulie 2016


Manastirea Humor

Manastirea Humor

Ghid Turistic - 01 iulie 2016


Vatra Dornei

Vatra Dornei

Ghid Turistic - 01 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.