Weekendul acesta trecem la ora de iarna

       588   

Weekendul acesta trecem la ora de iarna

Probabil ca unul dintre cele mai mari evenimente ale lunii octombrie este trecerea la ora de iarna. Aceasta este de asemenea si una dintre cele mai asteptate schimbari ale fusului orar, dintr-un motiv destul de simplu: dormim mai mult, iar lumea iubeste somnul mai mult decat orice.

 

 

Mai exact, in 2015 trecerea la ora de iarna se face in noaptea de 24 spre 25 de octombrie. Un mare semn de intrebare in ceea ce priveste schimbarea orei apare in fiecare an in legatura cu mersul trenurilor. Ei bine trebuie sa stiti ca trenurile vor respecta ora de vara pana la ora 4,00 urmand ca dupa aceasta ora se respecte ora oficiala de iarna.

In urma acestei schimbari, ne vom da ceasurile inapoi cu o ora, deci ora 4 va deveni ora 3, castigand astfel o ora in plus pentru somn. De asemenea nu trebuie sa uitam sa mentionam faptul ca in urma acestei schimbari si intunericul va veni mai repede, ziua devenind deci din ce in ce mai scurta.

Ora nu se schimba chiar in toata lumea, ci doar 70 de tari respecta trecerea la ora de iarna. Una din tarile care nu folosesc aceasta schimbare a orei este Rusia, care a renuntat in 2011 la ora de iarna, motivul mentionat de catre acestia fiind acela ca trecerea la ora de iarna ar cauza stres.

Totodata ziua de 25 octombrie va fi cea mai lunga zi din 2015. 

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.