Un indian a primit 15.000$ dupa ce a raportat un bug la Facebook

       536   

Un indian a primit 15.000$ dupa ce a raportat un bug la Facebook

Unul dintre cele mai interesante lucruri la retelele de socializare este tocmai ideea de comunitate, deoarece toata lumea aduce continut nou in fiecare minut, ajutand deci la construirea unei retele cat mai puternice. Tot cu ajutorul utilizatorilor, retelele de socializare reusesc sa se mentina cat mai stabile pentru utilizatori, iar un bun exemplu in acest caz este o situatie intamplata de curand care implica cea mai mare retea de socializare: Facebook.

 

 

Mai exact, toata treaba s-a intamplat in urma cu o luna cand un indian pe nume Anand Prakash, foarte priceput la calculatoare de altfel, a descoperit o mica eroare la cei de la Facebook de care ar fi putut profita pentru a sparge orice cont dorea. A raportat toata aceasta eroare si astfel cei de la Facebook l-au recompensat cu nici mai mult si nici mai putin de 15.000 de dolari.

Problema era legata de acel cod de 6 cifre pe care utilizatorii il primesc pe telefon atunci cand doresc resetarea contului, cod care reprezenta parola ce putea folosita pentru a debloca un cont. In cazul in care folosesti o parola gresita de 10 ori, Facebook te blocheaza insa nu se intampla asta si pe beta.facebook.com, o platforma unde sunt testate diferite noutati dar si unde sunt valabile toate conturile de pe platforma.

Astfel, dupa mai multe incercari de a sparge o parola, indianul putea reusi sa fure orice cont existent, motiv pentru care cei de la Facebook au ales sa il premieze pentru faptul ca a folosit sistemul de raportare pentru a-i anunta de marea problema.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.