Timbrul de mediu a fost eliminat

       674   

Timbrul de mediu a fost eliminat

Una dintre cele mai controversate taxe pe care romanii le-au platit in ultimii ani este timbrul de mediu. Acesta se platea pana acum de fiecare data cand o masina SH adusa de afara, de regula din Germania, era inmatriculata pentru prima oara in Romania. Taxa era stabilita in functie de cat de mult polua masina respectiva, unele masini avand o taxa care depasea chiar 1000 de euro.

 

 

In urma cu ceva timp timbrul de mediu a fost declarat ilegal, iar acesta putea fi recuperat mai usor decat inainte, fara a mai fi nevoie de proces. Insa se pare ca parlamentarii profita de campania electorala si de timbrul de mediu pentru a castiga voturi, astfel incat PSD a propus eliminarea unui numar mare de taxe printre care se afla si acest timbru de mediu.

Astazi legea a trecut si de voturile parlamentarilor, deci este foarte probabil ca in curand sa nu mai existe timbrul de mediu. In schimb ar urma sa creasca preturile pentru combustibil, un lucru criticat mai ales de catre soferii care si-au cumparat o masina noua precum si de cei care au platit deja timbrul de mediu.

De asemenea, sunt si foarte multe persoane care critica aceasta decizie deoarece consecinta ar fi cresterea numarului de masini SH intr-un mod alarmant, acest lucru fiind considerat deja o problema in Romania, deoarece numarul de masini noi vandute anual in raport cu cel al masinilor SH este mult mai mic, si ar continua sa scada daca aceasta taxa ar disparea.

De asemenea, se considera si faptul ca aceasta decizie ar fi doar pentru campanie, iar imediat dupa alegeri sau la inceputul anului viitor va fi introdusa o noua taxa care sa taie elanul celor care doresc sa-si cumpere o masina SH din strainatate.

Printre taxele eliminate se afla si taxa radio-tv.

 Cod galben de ninsori in mai multe judete

Cod galben de ninsori in mai multe judete

Stirea zilei - 26 octombrie 2016


Antenele obligate sa evacueze sediile

Antenele obligate sa evacueze sediile

Stirea zilei - 26 octombrie 2016 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.