Regizorul Cristian Mungiu a fost premiat la CANNES 2016

       540   

Regizorul Cristian Mungiu a fost premiat la CANNES 2016

Zi importanta ieri a Cannes pentru regizorul roman Cristian Mungiu, care a castigat premiul pentru regie in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes, ajuns acum la a 69-a editie.

 

 

Premiul a fost acordat pentru lungmetrajul Bacalaureat, insa a mai fost acordat si un alt premiu pentru regie si regizorului Olivier Assayas, pentru lungmetrajul „Personal Shopper”.

Filmul regizorului roman a fost foarte apreciat de catre critici, printre care se afla si criticul de film Peter Bradshaw, de la revista The Guardian, care a numit acest film „un studiu de observatie de 5 stele despre compromisul birocratic din Romania, realizat cu minutiozitate si subtilitate”, oferindu-i totodata 5 stele din 5.

Cristian Mungiu a fost intrebat daca filmul sau este de fapt un portret al societatii romanesti sau o pilda general-umana, iar acesta a raspuns ca spera faptul ca face filme despre natura umana.

De asemenea, cronici de renume au avut numai cuvinte de lauda la adresa regizorului roman Cristian Mungiu, astfel incat putem spune iarasi ca avem inca un motiv pentru care ar trebui sa ne mandrim de faptul ca suntem romani.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.