Proiect care propune saptamana cu 38 de ore de lucru si nu 40, iar angajatii sa isi poata flexibiliza programul

       430   

Proiect care propune saptamana cu 38 de ore de lucru si nu 40, iar angajatii sa isi poata flexibiliza programul

Majoritatea angajatilor cu norma intreaga lucreaza cate 40 de ore pe saptamana, insa liberalii Alexandru Peres si Dan Coriolan Simedru au depus un proiect conform carora acestia vor lucra numai 38 de ore, fara a primi un salariu mai mic.

Astfel, in timpul saptamanii ar trebui sa se lucreze cate 8 ore pe zi si doar 6 ore vinerea. 

 

 

Tot acest proiect le permite angajatilor sa opteze pentru o alta varianta de repartizare inegala a timpului de munca, atata timp cat se respecta durata normala de 38 de ore pe saptamana.

Initiatorii proiectului spun ca aceasta propunere are drept scop sprijinul salariatilor care poarta o lupta cu stresul de zi cu zi.  Acestia au mai prezentat si un raport conform caruia media europeana a orelor de lucru este de 37,9 ore lucrate, in timp ce Romanii lucreaza cate 41,1 ore in fiecare saptamana. Prin reducerea orelor de munca, angajatii ar avea mai mult timp sa se relaxeze precum si sa petreaca mai mult timp impreuna cu familia, aspecte foarte importante in viata unui om.

Astfel, ramane de vazut daca proiectul va fi acceptat si pus in practica, momentan acesta fiind la stagiul de propunere, insa sansele de a ajunge lege sunt destul de mari, credem noi.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.