NASA a declarat ca s-a gasit apa pe Marte

       669   

NASA a declarat ca s-a gasit apa pe Marte

Probabil ca aceasta este una dintre cele mai asteptate stiri din spatiu: existenta apei. Dupa foarte mult timp in care NASA a facut tot felul de probe si de cautari pe planeta pe care o vizitam tot mai des, se pare ca intr-un final primim si o veste buna care ne ofera foarte multe sperante.

 

 

Nu putem spune insa ca specialistii au dat de un lac si nici de un rau curgator pe planeta rosie, ci dovezile sunt mult mai mici decat poate am fi sperat. Mai exact este vorba despre o sonda spatiala care a analizat structura mai multor elemente de la suprafata planetei descoperind astfel mai multe saruri care se pot transforma in solutii cu aspect fluid.

Totusi cei de la NASA sunt mai optimisti decat atmosfera acestui articol, declarand faptul ca aceasta este cea mai solida dovada care ne spune ca pe Marte ar exista apa. De asemenea tot specialistii au declarat faptul ca in lunile de vara apa curge pe peretii stancilor si a craterelor, iar asta ar putea fi o dovada ca exista forme de viata pe aceasta planeta. Pe scurt, acele saruri nu ar fi putut fi gasite daca pe Marte nu ar fi existat apa.

Daca ar fi gasite surse mai generoase de apa pe Marte, astronautii care urmeaza sa faca expeditii pe planeta rosie ar putea sa traiasca acolo bazandu-se pe rezervele locale.

Interesant este insa faptul ca, desi se doreste foarte mult descoperirea si altor dovezi ale existentei apei pe Marte, in cazul descoperirii lor sondele si echipajele nu ar putea sa coboare in locurile respective. Asta deoarece acestea nu pot fi sterilizate suficient de bine cat sa nu existe riscul poluarii sau a contaminarii acelor locuri, metoda de prevenire impusa de catre principiile de protectie planetara.

Asadar, in urmatoarea perioada ar trebui sa fim mult mai atenti la stirile din spatiu deoarece cu siguranta vor deveni din ce in ce mai interesante si vor fi facute desigur mai multe descoperiri.

 Iarna a venit iar pe neasteptate

Iarna a venit iar pe neasteptate

Stirea zilei - 29 septembrie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.