Ministrii de Interne din UE, au fost convocati la o reuniune care are ca tema, criza imigrantilor

       527   

Ministrii de Interne din UE, au fost convocati la o reuniune care are ca tema, criza imigrantilor

Ministrii de Interne din Uniunea Europeana, au fost convocati pe data de 14 septembire lao reuniune de urgenta, pentru a ameliora raspunsul blocului comunitar privind criza imigratiei.

 

 

La momentul actual, Europa se confrunta cu cel mai mare flux de imigranti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Foarte multi dintre acestia fug din tari precum Afganistan si Siria, tari care sunt devastate de razboi. Acestia isi risca vietile in calatorii periculoase pentru a putea ajunge in state occidentale.

Situatia fenomenului migratiei in afara si in interiorul Uniunii Europene a luat proportii fara precedent, a declarat presedintia luxemburgheza a Uniunii Europene intr-un comunicat.

Discutiile care se vor purta la reuniunii, se vor concentra pe procedurile de repatriere a imigrantilor in cazul respingerii solicitarilor pe care acestia le fac pentru azil. De asemenea discutiile se vor concentra si pe masuri de prevenire a traficului de imigranti si pe cooperarea cu tari terte.

Reprezentantii mai multor state membre ale Uniunii Europene au cerut infiintarea unor centre in Italia si Grecia, in care autoritatile sa ia amprentele imigrantilor si apoi acestia sa fie inregistrati. Aceste puncte de control ar trebui infiintate cel tarziu pana la sfarsitul anului.

Suntem de acord ca nu mai avem timp de pierdut. Situatia curenta cere actiune imediata si solidaritate in Europa, a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, privind aceasta reuniune de urgenta.

Creste numarul romanilor care fac trafic de persoane

Numai in ultimele 3 zile, in Ungaria au fost retinuti 27 de romani, pentru ca duceau refugiati spre vestul Europei. In Austria, alti 2 romani se afla in arest pentru trafic de imigranti. Unul dintre acestia, un tanar de 29 de ani, conducea un camion plin fara ventilatie, cu refugiati inghesuiti, printre care se aflau si trei copii care sufereau de deshidratare severea, acestia fiind transportati de urgenta la spital. Intre timp politia austriaca a anuntat ca cei trei copii si familiile lor, au disparut din spital.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.