Majorare a salariilor in Sanatate etapizata pe urmatorii 3 ani

       643   

Majorare a salariilor in Sanatate etapizata pe urmatorii 3 ani

Ieri a avut loc o intalnire intre Ministerul Sanatatii si reprezentatnti ai corpului medical pentru a se discuta si a gasi solutii prin care veniturile medicilor sa fie majorate.

 

 

Discutiile nu s-au incheiat insa ieri, asadar astazi, se vor relua imediat dupa sedinta de Guvern. Dupa primele calcule si discutii, o prima crestere a salariilor este posibil sa fie facuta din luna octombrie.

In urma intalnirii de astazi, cand ministrul Sanatatii se va intalni cu alti reprezentati din domeniul medical, dar si cu premierul Victor Ponta, urmeaza sa se stabileasca si procentele de crestere salariala. Pe draftul legii salarizarii, cresterea in acest moment este de 73%, dar totul depinde de Legea bugetului si de Codul fiscal, iar aceasta urmeaza sa fie facuta in 3 etape, asadar in prima etapa, cea din octombrie este vorba de o crestere de 15-20%. Ministrul Sanatatii a adus in discutie o propunere prin care se prevede o majorare a salariilor medicilor, in mod esalonat in urmatorii 3 ani.

Pe langa salariile majorate pe care le cer, medicii vor de asemenea si conditii de lucru mult mai bune, aparatura noua, vor ca medicamentele sa nu mai lipseasca pentru a putea trata cat mai corect pacientii, dar si banalele manusi chirurgicale, care acum reprezinta un lux in multe dintre spitalele din Romania.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.