Legea care interzice fumatul in spatiile publice a fost promulgata

       676   

Legea care interzice fumatul in spatiile publice a fost promulgata

De ceva timp se tot discuta despre legea care urmeaza sa interzica fumatul in spatiile publice si, desi tara s-a impartit in doua dupa propunerea legii, numarul celor care au contestat aceasta lege a fost destul de mare insa, in ciuda acestui fapt, se pare ca intr-un final legea care interzice fumatul in spatiile publice a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis.

 

 

Dupa ce un numar de 33 de senatori au contestat aceasta lege, judecatorii CCR au stabilit miercuri faptul ca este o lege constitutionala, asa ca au respins sesizarea acestora care spuneau ca este vorba despre un act discriminativ.

Astfel, de acum conform legii recent adoptate este interzis sa fumezi in orice spatiu public, atata timp cat are un acoperis, plafon sau tavan si este delimitat de cel putin doi pereti. Pe scurt, nu ai voie sa fumezi in spatiile inchise ci doar in locurile unde fumul ar putea sa circule mai usor prin aer, pentru a nu-i deranja pe cei care nu fumeaza.

De asemenea, fumatul este interzis si in locurile de joaca pentru copii, indiferent ca este spatiu inchis sau nu, precum si la locul de munca. Vom vedea totusi daca aceasta lege va fi respectata de catre fumatori si patronii de localuri. 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.