Lege noua in Paris: esti amendat daca arunci mucuri de tigara pe jos

       747   

Lege noua in Paris: esti amendat daca arunci mucuri de tigara pe jos

In Paris exista o lege care, in opinia noastra, ar trebui sa fie adoptata in toate orasele din lume. Asta deoarece este vorba despre o lege care doreste sa mentina strazile curate, pentru un aspect mai placut atat pentru cetatenii care locuiesc in orasul respectiv cat si pentru numarul mare de turisti pe care Parisul il primeste luna de luna in fiecare an. 

 

 

Mai exact, daca esti fumator si te afli in Paris iar dupa ce ai terminat tigarile arunci cu nepasare mucurile pe jos, risti sa iei o amenda care sa-ti aminteasca de fiecare data cand fumezi o tigara sa nu mai arunci mucurile la voia intamplarii, mai ales ca exista spatii special amenajate pentru acestea.

Aceasta lege a fost adoptata dupa ce s-a constatat faptul ca, in fiecare an, un numar de 4.900 de angajati ai Primariei aduna un total de 350 de tone de mucuri aruncate pe trotuarele din Paris. Numere incredibil de mari pentru unul dintre cele mai populare orase ale lumii.

Legea intra in vigoare chiar de azi iar fiecare cetatean care este surprins facand aceasta ilegalitate, va primi o amenda de 68 de euro. Suficient cat sa fie o adevarata lectie pentru fiecare fumator amendat.

Trebuie sa amintim si faptul ca mucurile de tigara nu reprezinta doar un aspect care striga imaginea orasului ci si unul care are influente negative asupra mediului inconjurator. Asta deoarece contin produse toxice care ajung apoi atat in sol cat si in ape, poluand astfel natura.

Tot legat de fumat, in Franta a mai fost adoptata o astfel de lege in anul 2006 care interzice fumatul in spatiile publice, motiv pentru care majoritatea cetatenilor care fumeaza sunt nevoiti sa o faca direct in strada, loc unde raman si mucurile de tigara dupa ce fumatorii pleaca pentru a-si vedea linistiti de treaba. Acest lucru nu se va mai intampla insa incepand de astazi.

Sursa foto: theguardian.com 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.