Facebook va oferi internet gratuit in Africa

       621   

Facebook va oferi internet gratuit in Africa

Deja nu mai e o noutate faptul ca cei de la Facebook vor ca internetul sa poata fi accesat din orice colt al lumii, indiferent de situatia financiara a acestuia. Se pare totusi ca acestia au inceput chiar sa ia primele masuri in acest sens iar prima zona saraca a lumii care va beneficia de internet gratuit este Africa.

 

 

Reteaua de socializare a realizat un parteneriat cu un operator din Franta care furnizeaza internet prin Satelit, Eutelsat, si astfel de anul viitor in Africa va exista posibilitatea accesarii internetului.

In urma lansarii programate pentru sfarsitul anului 2015, pana la 14 tari vor avea internet direct pe telefoanele inteligente.

Interesanta este insa schimbarea de atitudine a celor de la Facebook care initial si-au propus crearea propriilor sateliti care sa furnizeze internet gratuit in zonele sarace. Conform informatiilor aparute pe internet, aceasta schimbare este cauzata de costurile foarte mari pe care compania ar fi trebuit sa le suporte pentru a-si urma planul propus la inceput.

Totusi nu au renuntat complet la ideea de a lansa o metoda proprie prin care sa furnizeze internet in intreaga lume deoarece este cunoscut faptul ca Facebook lucreaza la o drona uriasa conceputa in mod special pentru furnizarea de internet.

Totodata nu trebuie sa uitam nici de initiativa celor de la Google care vor la randul lor sa furnizeze internet gratuit insa folosind o metoda mult mai interesanta: baloanele cu aer. Acestia lucreaza deja de mult timp la proiectul Project Loon, dupa cum a fost denumit, ceea ce ne face sa credem ca nu a mai ramas mult timp pana cand va deveni realitate.

Totodata trebuie sa apreciem aceste eforturi de a distribui internet fara costuri deoarece poate peste cativa ani vom beneficia si noi de aceasta gratuitate fara sa mai fim nevoiti sa cautam abonamente la internet cu costuri uneori ceva mai mari decat suporta bugetul nostru.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.