Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

       776   

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio

Un moment nu prea fericit pentru gimnastica Romaniei dupa ce echipa feminina a ratat calificarea la Jocurile Olimplice de la Rio. Aceasta a terminat pe locul 7 din 8 in turneul preolimpic iar din 1968 nu s-a mai intamplat ca Romania sa nu aiba o echipa in concursul olimpic.

 

 

România a depășit doar Coreea de Sud în clasament, fiind deci penultima echipa din clasamentul in care doar primele 4 echipe se califica pentru a participa la Jocurile Olimpice. Cele patru au fost Brazilia, Germania, Belgia si Franta vor participa la Jocurile Olimplice care incep din august in Brazilia.

Echipa Romaniei este antrenata de Lucian Sandu, Adela Popa si Maria Fumea, iar cei care au evoluat au fost Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolisan, Catalina Ponor, Dora Vulcan si Silvia Zarzu.

Dintre gimnastele Romaniei, Catalina Ponor a inregistrat cea mai mare nota la barna, insa aceasta a ratat la sarituri. 

Trebuie sa amintim si faptul ca echipa masculina a ratat sambata la randul ei calificarea la Jocurile Olimpice. De asemenea, gimnastica este sportul care a adus in Romania cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice: 25 medalii de aur, 20 medalii de argint si 26 medalii de bronz.

Foto

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.