Doua zile de cod portocaliu de canicula!

       770   

Doua zile de cod portocaliu de canicula!

Calendaristic, astazi 1 septembrie, este toamna, dar vremea nu va tine cont de aceasta, astfel ca putem spune ca este vara in continuare. Meteorologii au emis pentru urmatoarele doua zile, doua avertizari de cod portocaliu si cod galben de canicula. Astazi codul portocaliu este valabil pentru 16 judete.

 

 

 

Astazi, vremea se mentine caniculara in cea mai mare parte a tarii cu temperaturi maxime cuprinse intre 35 si 37 de grade, iar ITU (indicele de temperatura-umezeala) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In Maramures, Banat si Crisana, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Transilvaniei si al Olteniei se vor inregistra temperaturi maxime de 37- 38 de grade si disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Maine, 2 septembrie, vremea caniculara se va mentine in majoritatea regiunilor tarii si temperaturile maxime vor fi de 35- 36 de grade. In Botosani, Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, se instaleaza codul portocaliu de canicula, iar temperaturile maxime vor atinge 38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, in timp ce in restul tarii se mentine codul galben de canicula.

Pentru cei care sunt pe litoral, vremea este deosebit de buna si asa va ramane si zilele urmatoare, astfel ca temperaturile ajung pana la 28- 30 de grade, iar apa marii se mentine la o temperatura de 25 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Miercuri, in continuare vremea calda se va mentine in toata tara si ploile sunt excluse. Canicula si disconfortul termic se va instala in special in zonele de deal si in cele de podis, iar seara va aduce cateva averse in vest si nord.

Joi, canicula se va mai mentine doar in sud si in est, in timp ce in centru, in nord, in vest si la munte, dupa pranz va ploua.

Vineri dupa amiaza se vor instala cateva averse in nord, in nord-vest si la munte, in timp ce in sud si in est, temperaturile maxime vor atinge si valori de 37 de grade.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.