Directorul de la ROMATSA a demisionat

       613   

Directorul de la ROMATSA a demisionat

Anumite surse aparute in presa afirmau faptul ca, Iulian-Ghiocel Matache, ministrul Transporturilor i-a cerut directorului de la ROMATSA demisia din functia de director, pe fondul conflictului acestuia cu sindicalistii.

 

 

Demisia lui Ion Aurel Stanciu survine in urma numirii sale in functia de secretar de stat al Ministerului Transporturilor, decizia fiind semnata chiar de premierul Victor Ponta si publicata in Monitorul Oficial, ieri, 25 august.

Sindicalistii ROMATSA, il acuzau pe fostul director ca nu a respectat nimic din ceea ce au stabilit sindicalistii, astfel ca acestia il amenintau inca de saptamana trecuta, ca vor intra intr-o greva generala.

Angajatii au ajuns in pragul unei greve generale, deoarece conducerea nu a respectat nicio intelegere care a fost stabilita anterior, printre ele enumerandu-se si incheierea de noi contracte in care posibilitatea de pensionare sa scada de la 65 de ani cum este in prezent pana la 55 ani. Pe langa aceasta problema, sindicalistii au acuzat si probleme la sistemele de monitorizare ale traficului aerian, probleme in urma carora, Ministerul Transportului a cerut o ancheta.

In contradictie cu cererile sindicalistilor, fostul director general al ROMATSA, Aurel Stanciu, a declarat ca acestia au avut o pozitie inflexibila cu privire la solicitarile angajatilor si chiar ca unele dintre acestea "exced prevederile legale".

Punctul de vedere al premierului, Victor Ponta in ceea ce priveste acest scandal, a fost ca sindicalistii ROMATSA, ar trebui sa poarte un dialog cu Ministrul Transportului si sa se gaseasca o solutie, inainte de a declansa o greva generala pe 1 septembrie.

"Haideti sa discute cu ministrul Transporturilor si dupa aceea. Imi doresc sa gasim orice solutii sa nu avem greve, in general. Eu cred ca, atunci cand se discuta cu buna-credinta, se pot rezolva lucrurile", a afirmat premierul.

 Primul ministru Victor Ponta a demisionat

Primul ministru Victor Ponta a demisionat

Stirea zilei - 26 august 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.