De luni va fi mai usor sa iei permisul de conducere

       2708   

De luni va fi mai usor sa iei permisul de conducere

Chiar daca ramasesem printre ultimele tari din Europa in care examinarea avea loc in acest stil, pana acum persoanele care doreau sa obtina permisul de conducere aveau de doua ori mai multe emotii la examenul de testare a abilitatilor practice.

 

 

Asta deoarece in cazul in care nu promovau proba practica, acestia erau nevoiti sa dea din nou examenul teoretic chiar daca acesta a fost promovat deja. Pe scurt, cand picai un examen, trebuia sa dai apoi doua pentru a obtine permisul, ceea ce era foarte obositor.

Totusi de luni 5 octombrie 2015 acest lucru se va schimba. Mai exact incepand de luni daca vei promova proba teoretica aceasta va fi valabila timp de un an. Astfel indiferent ca vei pica mai apoi orasul, nu vei mai fi nevoit sa dai iar examenul teoretic ci vei incerca iar sa promovezi si traseul, ceea ce este o decizie foarte buna.

Poate ca de cele mai multe ori elevii nu promovau orasul nu numaidecat pentru ca nu cunosteau legislatia ci pentru ca reflexiile sau atentia lor nu erau destul de bine antrenate, ceea ce nu are absolut nicio legatura cu proba teoretica a acestui curs. 

In cazul in care ai promovat proba teoretica insa ai picat la oras, vei fi totusi nevoit sa astepti 15 zile pentru a da iar examenul, nu inainte insa de a mai face cel putin 6 ore de conducere cu instructorul auto

Aceasta este una dintre cele mai asteptate modificari in ceea ce priveste obtinerea permisului de conducere astfel incat majoritatea celor care vor sa devina soferi in aceasta perioada au tot amanat ziua data examenului teoretic pentru a putea beneficia de aceasta modificare. In orasele mici totusi noua prevedere ar putea incarca listele de programare pentru proba practica, motiv pentru care este posibil ca cei care au picat deja o data orasul sa fie nevoiti sa astepte mai mult de 15 zile.

Sursa foto: dcnews.ro 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.