Curtea Constitutionala a decis ca alegerile sa aiba loc intr-un singur tur

       430   

Curtea Constitutionala a decis ca alegerile sa aiba loc intr-un singur tur

Judecatorii CCR au decis astazi in unanimitate ca alegerile sa aiba loc intr-un singur tur, asta dupa ce jurnalistul Liviu Avram ar fi depus o sesizare prin care cerea organizarea alegerilor in doua tururi.

 

 

Presedintele CCR a mai declarat faptul ca daca s-ar reveni la doua tururi, alegerile nu ar fi afectate, iar ei nu vor schimba legea ci doar afirma daca aceasta este constitutionala sau nu.

De asemenea, aceasta nu ar fi prima problema sesizata la CCR, presedintele Augustin Zegrean declarand ca au mai fost depuse inca 30 de sesizari in ceea ce priveste legislatia electorala.

Amintim ca pe data de 16 aprilie, jurnalistul Liviu Avram a primit castig de cauza din partea Tribunalului Bucuresti, fiind trimis deci la Curtea Constitutionala, dupa ce a depus sesizarea facuta in legatura cu numarul de semnaturi necesare pentru un candidat independent precum si despre organizarea alegerilor intr-un singur tur. Totodata, acesta si-ar fi depus candidatura pentru functia de primar general al Capitalei cu o lista de doar trei semnaturi. 

De remarcat este si faptul ca jurnalistul a reusit sa obtina judecarea legii la CCR spre deosebire de PNL care a avut o plangere respinsa de catre Curtea de Apel Bucuresti, tot in legatura cu alegerile organizate in doua tururi de scrutin.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.