Ce reguli noi de obtinere a permisului se pregatesc din luna octombrie?

       664   

Ce reguli noi de obtinere a permisului se pregatesc din luna octombrie?

La momentul actual, pentru a obtine permisul de conducere, cei care sunt respinsi la proba practica sunt nevoiti sa dea din nou ambele probe, insa dupa intrarea in vigoare a noului act normativ, daca acestia vor trece de proba teoretica, vor putea sustine proba practica de mai multe ori in cazul in care o pica.

 

 

Pretendentii admisi la proba teoretica au la dispozitie un an din momentul in care au absolvit cursul de pregatire teoretica si practica pentru a putea trece de proba practica, chiar si din mai multe incercari. Potrivit noului act normativ, cei care pica proba teoretica, o vor putea sustine din nou, dupa cel putin doua saptamani de la respingere, dupa achitarea in prealabil a unei taxe.

Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 268/2010, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere are loc prin sustinerea succesiva a probei teoretice, cat si a celei practice, in zile diferite. 

Potrivit surselor, Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 20/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului auto, a fost deja publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si urmeaza sa intre in vigoare de la data de 5 octombrie a acestui an.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.