Candidatii sustin astazi proba la limba si literatura romana, la a doua sesiune de Bacalaureat

       665   

Candidatii sustin astazi proba la limba si literatura romana, la a doua sesiune de Bacalaureat

Astazi de la ora 09.00, candidatii care sustin bacalaureatul, incep proba scrisa la limba si literatura romana. Marti va fi urmatoarea proba scrisa, la limba materna (maghiara, germana, slovaca, ucraineana, sarba sau croata), iar miercuri va fi proba obligatorie a profilului, pentru absolventii de la profilul real, matematica, iar pentru cei de la profilul uman, istoria.

 

 

Bacalaureatul se incheie abia vineri cu proba la alegere a profilului si a specializarii (biologie, fizica, chimie, geografie, logica, sociologie, psihologie, economie, filosofie sau informatica.

Rezultatele se vor afisa pe data de 31 august, iar pana la ora 16.00 in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale se vor afisa pe data de 3 septembrie.

Si in aceasta sesiune, lucrarile absolventilor, vor fi corectate in alte judete decat in cele in care au sustinut examenul. Aceasta este o masura luata inca de la prima sesiune, prin ordin de ministru.  Absolventii vor promoza examenul de bacalaureat, daca indeplinesc toate conditiile si anume: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor, sa sustina toate probele scrise, si in final sa obtina cel putin media 6 finala.

Examenul de bacalaureat se desfasoara ca de obicei numai in salile in care sunt camere video de supraveghere. Camerele de supraveghere trebuie sa fie amplasate in toate salile de examen, in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, dar si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile. De toate aceste lucruri se ocupa fiecare comisie de bacalaureat judeteana, respectiv cea a municipiului Bucuresti.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.