A fost introdus numarul de urgenta 113

       671   

A fost introdus numarul de urgenta 113

Pana acum toti eram familiarizati cu numarul de urgenta 112 insa pentru ca este vorba despre un singur numar de telefon la care apeleaza toata lumea, si nu doar atunci cand este cazul, acum mai avem un numar la dispozitie pentru situatiile de urgenta: 113.

 

 

Numarul nu este destinat tuturor persoanelor care vor sa cheme un echipaj pentru a rezolva o anumita urgenta, ci doar persoanelor cu deficiente de vorbire sau de auz. Asta deoarece de multe ori au fost intampinate dificultati de intelegere a problemelor pentru care au sunat unele persoane.

Numarul 113 va fi disponibil de astazi, 26.10.2015 de la ora 13:00. De asemenea persoanele cu dizabilitati vor trebui sa se inregistreze pe site-ul www.112.ro unde vor avea nevoie de o cerere de inregistrare, o copie a actului de identitate a persoanei cu dizabilitati precum si copia actului care atesta problemele de sanatate.

Dupa inregistrare, atunci cand o persoana cu dizabilitati are o urgenta si suna la 112, va raspunde un operator iar mai apoi sistemul va identifica automat faptul ca este vorba despre o urgenta a unei persoane cu dizabilitati. Astfel mai apoi persoana respectiva va primi un mesaj in care i se va sugera sa trimita un mesaj la 113 cu urgenta si adresa incidentului. 

In cazul in care urgenta nu a fost descrisa prea clar, este posibil ca persoana care solicita ajutor sa mai primeasca mesaje cu diferite intrebari pentru intelgerea urgentei.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.