138.188 de euro stransi pentru Cumintenia pamantului

       598   

138.188 de euro stransi pentru Cumintenia pamantului

Dupa lansarea unei campanii nationale care promova strangerea de fonduri pentru a cumpara opera lui Constantin Brancusi „Cumintentia pamantului”, s-a strans o suma de 138.188 de euro. Astfel, Guvernul mai anunta si faptul ca ne vor tine mereu la curent in legatura cu suma stransa, de fiecare data pe datele de 1 si 15 ale lunii, campania fiind organizata pana pe 30 septembrie.

 

 

 

O mare parte din bani, adica 49.606 de euro, au fost adunati chiar cu ajutorul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, cei de la eMAG au reusit la randul lor sa adune suma de 8.875 de euro iar restul de 79.707 au fost adunati prin transfer bancar direct in conturile Ministerului Culturii.

Totusi, achizitia nu se va face numai cu banii de la cetateni, deoarece statul a alocat deja suma de 5 milioane de euro, urmand ca de la cetateni sa se adune suma de 6 milioane de euro.

Amintim ca o mare parte din operele lui Brancusi au fost vandute in ultimii ani, fie catreproprietari privati sau colectii particulare. Astfel, Cumintenia pamantului reprezinta ultima opera pe care statul roman o poate cumpara pentru ca mai apoi sa fie accesibila intregului public.

Mai multe personalitati s-au implicat in campania de promovare, printre care ii putem mentiona pe Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Razvan Burleanu, Victor Rebengiuc si multi, multi altii.

De asemenea, in campanie s-au implicat si branduri precum Dedeman, eMAG, Media Trust, BRD, OMNIASIG si Banca Transilvania.

Foto

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.