Vergeturile nu dispar niciodata in totalitate

       781   

Vergeturile nu dispar niciodata in totalitate

Vergeturile sunt reprezentate de o conditie patologica a pielii, care nu poate cauza probleme medicale, dar poate determina un stres psihic asupra persoanelor afectate. Nu exista inca factori cunoscuti care duc la dezvoltarea acestor vergeturi, dar in urma unor studii s-a demonstrat ca vergeturile pot aparea in urma stresului si a lipsei de vitamine si minerale din corp.

 

 

Se considera ca pot aparea in urma ruperii unei retele de tesut conjunctiv. Persoanele care sunt mai predispuse sa dezvolte vergeturi sunt acelea care slabesc brusc si femeile pe timpul sarcinii si al lactatiei.

In stadiul de inceput, vergeturile sunt rosii si pot raspunde la tratament medicamentos, dar odata ce devin albe scad si modalitatile de tratare.

Vergeturile afecteaza in principal pielea care este supusa unei intinderi progresive, astfel se aplica un stress asupra tesutului conjunctiv, deoarece creste dimensiunea unor regiuni ale corpului. Pot aparea pe abdomenul si pe sanii unei femei gravide, dar si pe umerii barbatilor care isi lucreaza intr-un mod dinamic corpul la sala.

  Sfat

Pentru stoparea aparitiei vergeturilor, medicii recomanda evitarea curelor de slabire sau ingrasare bruste si incurajeaza consumul de alimente bogate in minerale si vitamine, dar si consumul cat mai frecvent de fructe si legume.

Tratamentul vergeturilor

Daca evitam o scadere sau o crestere rapida a greutatii, putem preveni si aparitia vergeturilor.

Tratamentul cu laser pulsat reprezinta o metoda care poate duce la o ameliorare a aspectului vergeturilor. Pentru a ajunge la un rezultat bun este nevoie de mai multe sedinte, repetate la 5-6 saptamani. Lumina de la laser actioneaza ca un proces fiziologic de regenerare a pielii prin formarea de noi celule.

Un tratament natural consta in maruntirea a doua tablete de vitamina C, amestecate cu 2 linguri de crema de corp. Se amesteca bine pana cand vitamina C se incorporeaza bine in crema, apoi se aplica pe zonele cu vergeturi.

  De retinut

Indiferent de metodele folosite pentru a scapa de vergeturi, duc doar la ameliorari, deoarece acestea nu dispar niciodata in totalitate!

 
Dieta ta, sanatatea ta

Dieta ta, sanatatea ta

Ghid Sanatate - 15 mai 2015Beneficiile vitaminei B6

Beneficiile vitaminei B6

Ghid Sanatate - 15 mai 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.