Utilizari ale aspirinei mai putin cunoscute

       681   

Utilizari ale aspirinei mai putin cunoscute

Probabil ca aspirina este cea mai cunoscuta in randul medicamentelor, iar majoritatea dintre noi stim ca aceasta este foarte buna mai ales atunci cand racim. Totusi, aspirina nu este buna doar impotriva racelii ci are si alte utilizari mai putin cunoscute, insa foarte utile. Despre aceste utilizari ale aspirinei mai putin cunoscute vom vorbi si noi in randurile urmatoare.

 

 

Aspirina poate fi foarte buna atat la curatenie cat si la gradinarit, iar uneori poate fi folosita si pentru infrumusetare, insa putine persoane stiu asta.

Aspirina indeparteaza petele de transpiratie

De exemplu, aspirina contine acid salicilic, despre care stim ca este foarte bun impotriva petelor de transpiratie ramase pe haine. Tot ce trebuie sa faceti este sa zdrobiti cateva pastile de aspirina pe care mai apoi trebuie sa le folositi pentru a face o pasta cu apa. Aceasta substanta obtinuta o veti aplica pe zonele unde au aparut pete, sa o tineti cateva minute iar mai apoi spalati haina in mod obisnuit.

Decolorarea parului este un aspect foarte neplacut, iar acest efect poate fi indepartat tot cu aspirina. Foloseste 6-8 aspirine pe care sa le dizolvi intr-un pahar cu apa putina, iar dupa dizolvare aplica solutia pe par. Stai asa timp de 10 minute, iar mai apoi va puteti clati. Dupa aplicarea acestui tratament de cateva ori, parul isi va recapata stralucirea.

Aspirina indeparteaza matreata

Legat de par, ar mai trebui sa spunem ca aspirina te ajuta si sa indepartezi matreata. Tot ce trebuie sa faci este sa zdobesti doua aspirine pe care mai apoi le adaugi in samponul pe care il folosesti, cu conditia ca acesta sa nu fie deja unul anti-matreata. Mai apoi va spalati in mod obisnuit.

Tot aspirina poate fi folosita si atunci cand ai probleme cu acneea. La fel ca in cazurile de mai sus, aspirina trebuie zdrobita si amestecata cu apa, pentru a obtine o pasta pe care mai apoi o vei aplica pe cosuri si o vei lasa sa ctioneze cateva minute. Dupa ce trec acele cateva minute va puteti clati.

Pentru ca spuneam mai sus ca aspirina este foarte ok si la gradinarit, atunci ar trebui sa stiti ca daca veti adauga o aspirina zdrobita in 4 litri de apa, solutia va ajuta plantele sa lupte mai usor impotriva bolilor. 

Asadar, acestea sunt efectele mai putin cunoscute ale aspirinei.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.