Un nou virus, Hepatita E

       572   

Un nou virus, Hepatita E

Acest virus a fost descoperit in 2009, iar din populatia Romaniei un procent de aproximativ 12% sufera de aceasta infectie. Cauza pentru care virusul a ajuns in tara noastra a fost migratia in si din tarile asiatice.

 

 

Hepatita E este o infectie a ficatului, care este produsa de un virus, care in Romania nu este cunoscut inca.

Simptome hepatita E

Hepatita E are simptome asemanatoare cu cele ale hepatitei A si este raspandita prin alimente sau apa contaminata. La fel ca si hepatita A, acest tip nou de afectiune nu provoaca infectii cronice la nivelul ficatului, dar poate cauza grave afectiuni hepatice. Exista foarte putine cazuri in care hepatita E a cauzat insuficienta hepatica, acest fapt se intampla in momentul in care celulele ficatului se distrug.

Printre simptome se numara si varsaturile, urina inchisa la culoare, durere abdominala, dar foarte rar si febra.

Transmitere

Hepatita E ca si A se transmite odata ce o persoana ia contact cu materii fecale contaminate, asadar o spalare neadecvata a mainilor dupa utilizarea toaletei poate duce la infectare. De asemenea se poate transmite de la o persoana la alta printr-un simplu pahar cu apa, folosit in prealabil de o persoana deja infectata.

Tratament

Nu exista tratament pentru acest tip de hepatita, dar pentru a diminua aparitia simptomelor se administreaza o medicatie prescrisa de medic. Cel mai mult ajuta in cazul acestei boli, odihna la pat, dar si consumul de lichide in cantitati mari.

  Atentie

Ca in cazul oricarui tip de hepatita, se reduce pana la 0, consumul de alcool!

Prevenire

Nu exista inca un vaccin pentru acest virus hepatic, insa o putem preveni daca avem un stil de viata sanatos si o igiena personala stricta. Trebuie sa spalam mainile cu apa si sapun dupa fiecare utilizare a baii si sa evitam sa consumam alimente care nu sunt suficient gatite, dar si sa fim foarte atenti de unde consumam apa.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.