Uleiul de masline, excelent antioxidant si antiimflamator

       827   

Uleiul de masline, excelent antioxidant si antiimflamator

Negre sau verzi, gustoasele masline ascund nebanuite calitati nutritive si vindecatoare, fiind excelente antioxidante si antiinflamatoare, asigurand o buna protectie la nivel celular.

 

 

Uleiul de masline, un dar al zeilor

Tara de origine a maslinelor este Siria, insa au fost cultivate, inca din cele mai vechi timpuri, in Grecia, Egipt si zonele de litoral din Asia Mica. In Grecia, maslinul este considerat un dar al zeilor, un simbol al intelegerii si pacii, iar uleiul de masline un simbol al puritatii si simplitatii. 

Uleiul de masline este de fapt sucul de masline din care a fost scoasa apa. Cu cat procesul de obtinere este mai simplu, cu atat uleiul de masline este mai apreciat. Cel mai apreciat ulei de masline este cel extravirgin, care nu are adaosuri de chimicale si se prepara la o temperatura ce nu depaseste 33 grade C. Uleiul este esential organismului uman, are putine calorii si multe vitamine, acizi grasi nesaturati si minerale.

Uleiul de masline, un deliciu mediteraneean

Maslinele contin 50% apa, 22% ulei, 19,1% zaharuri, 5,8% celuloza si 1,6% proteine. De aceea este bine sa consumi zilnic acest deliciu mediteraneean. In bucatarie uleiul de masline poate inlocui uleiul de floarea-soarelui sau orice alt ulei. Acest ulei rezista la temperaturi de pana la 200 grade c si absoarbe mai putine grasimi decat altele. 

Tratamente naturiste cu ulei de masline

Cercetarile au scos la iveala faptul ca un consum regulat de masline ajuta la o digestie mai buna, elimina parazitii intestinali, trateaza afectiunile hepatice de orice fel si a litiazelor biliare, avand un rol benefic si in afectiuni ale vaselor sangvine si anemii.

Infuzia din frunze de maslin este indicata persoanelor ce sufera de hipertensiune. Infuzia o prepari astfel: intr-o jumatate de litru de apa clocotita se pun 8 grame de frunze de maslin uscate si se lasa zece minute apoi se strecoara si se bea cate o ceasca dimineata si seara.

Pentru tratarea ulcerului, litiazei si dischineziei biliare se urmeaza o cura cu 250 ml ulei de masline si 250 ml zeama de lamaie. Tratamentul se face dupa cum urmeaza: se ia alternativ o lingurita cu ulei si una cu zeama de lamaie pana la terminarea cantitatii.

Deasemeni uleiul de masline poate sa incetineasca evolutia cancerului la san, iar dietele cu legume si ulei de masline pot reduce sansele de aparitie a cancerului. Uleiul de masline este cel mai bun mijloc de a prevenii osteoporoza. Cea mai buna ocazie de a face o cura indelungata este sa il folosim la prepararea salatelor.

Uleiul de masline se foloseste si in dureri reumatismale. Se pun 100 gr flori de musetel intr-un litru de ulei de masline se incalzeste totul pe aburi timp de doua ore amestecand din cand in cand si cu acest amestec se maseaza locul dureros.

Uleiul de masline, o sursa de frumusete

Sa nu uitam ca uleiul de masline a fost din cele mai vechi timpuri si o sursa de frumusete. Fiind bogat in vitamina A, el inlatura deshidratarea pielii, este un bun demachiant si se poate utiliza cu succes in locul cremelor pentru ten.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.






5 beneficii extraordinare ale rodiei

5 beneficii extraordinare ale rodiei

Ghid Sanatate - 02 martie 2015


Dieta ta, sanatatea ta

Dieta ta, sanatatea ta

Ghid Sanatate - 02 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.