Uleiul de cocos, bun in bucatarie si pentru sanatate

       511   

Uleiul de cocos, bun in bucatarie si pentru sanatate

Cu totii folosim uleiul de floarea soarelui si foarte multe persoane folosesc ulei de masline, insa nu la fel de multa lume foloseste in bucatarie ulei de cocos care, desi nu este atat de popular ca cele mentionate anterior, se poate dovedi a fi atat foarte gustos cat si foarte sanatos. De aceea, in randurile urmatoare vom vorbi despre uleiul de cocos, despre beneficiile si utilizarile sale.

 

 

Vorbim asadar despre un aliment foarte nutritiv, pe care il intalnim deseori in dieta vegetariana dar si in cea raw-vegana. Asta deoarece este nealergic, motiv pentru care poate fi consumat si de catre copii, de la varste fragede chiar. Totodata, uleiul de cocos este intalnit deseori si in cosmetica, indiferent ca este vorba despre o reteta preparata acasa sau una pregatita de catre specialisti, in laboratoare. 

Ulei de cocos - utilizari in bucatarie

Si totusi, la ce poate fi folosit uleiul de cocos in bucatarie? Ei bine, despre cateva dintre numeroasele sale utilizari vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

Una dintre utilizarile foarte des intalnite in bucatarie ale uleiului de cocos este aceea ca poate fi consumat asa, pur si simplu, doar tartinat pe o felie pe paine, sau ca superaliment. Foarte multi sportivi iau cate 1-2 lingurite pe zi de ulei de cocos pentru a inlocui astfel energizantele.

Iar daca tot a venit vorba de energizante, atunci ar mai trebui sa stiti faptul ca uleiul de cocos este folosit deseori pentru prepararea batoanelor nutritive dar si a gustarilor sanatoase dintre mese, motiv pentru care ar trebui sa cautati si voi mai multe retete care utilizeaza uleiul de cocos.

Pentru ca este foarte rezistent si la temperaturile ridicate fara sa se oxideze, uleiul de cocos este excelent la gatit si la prajit unt, margarina sau alte grasimi. De asemenea, acesta poate fi adaugat in prajituri, in ceai, in lapte si chiar in salate. Un adevarat aliment minune in bucatarie!

Si, pentru ca tot am zis ca vorbim despre un aliment foarte sanatos, atunci ar mai trebui sa stiti ca uleiul de cocos este un bun tratament impotriva tusei si a durerilor de gat.

Uleiul de cocos in cosmetica

De asemenea, spuneam mai sus ca uleiul de cocos este folosit nu de putine ori si in cosmetica. De aceea va vom prezenta si noi cateva trucuri de frumusete care se bazeaza pe acest aliment uimitor.

Daca folositi sapunul pentru a va spala pe fata, atunci ar trebui sa stiti ca uleiul de cocos spala mai bine fata, si astfel il puteti folosi pentru a obtine o reteta pentru sapun de casa. De asemenea, tot uleiul de cocos este foarte bun si pentru a curata dintii, motiv pentru care poate fi folosit pentru prepararea unei paste de dinti de casa.

Pentru ca suntem in sezonul de vara, cand tantarii si alte insecte isi fac de cap, in ciuda tuturor nervilor nostrii, ar trebui sa stiti ca mancarimea aparuta dupa ce toate aceste insecte ne-au piscat poate fi alungata cu ajutorul uleiul de cocos, fiind si mai sanatos decat cremele din comert.

Tot pentru acest sezon calduros, uleiul de cocos poate fi folosit si pe post de hidratant si calmant pentru pielea arsa de soare. Barbatii il pot folosi de asemenea pentru a calma pielea dupa barbierit, dar si pe post de emolient inainte de a da barba jos.

Asadar. acestea sunt doar cateva din numeroasele beneficii de care dispune uleiul de cocos.

 

Tags:



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.