Ulcerul gastroduodenal vindecat prin cura cu conopida

       745   

Ulcerul gastroduodenal vindecat prin cura cu conopida

Ulcerele pot imbraca doua forme, cele care sunt intalnite in mucoasa gastrica se numesc ulcere gastrice, iar cele care se regasesc in mucoasa duodenala poarta numele de ulcere duodenale.

 

 

Ulcerul este o afectiune ce se caracterizeaza prin leziuni la nivelul mucoasei stomacului sau a intestinului subtire. Leziunile apar in momentul in care secretiile gastrice irita mucoasa stomacului si nu numai, pot afecta de asemenea si esofagul.

Cauze

Una dintre cele mai des intalnite cauze de aparitie a ulcerului gastroduodenal este infectiacu Helicobacter pylori (bacterie), dar in aceeasi masura si administrarea in doze mari si repetate a Aspirinei poate provoca aparitia acestei afectiuni. Folosita un timp indelungat, afecteaza mucoasa tractului gastric.

Nu intotdeauna cei infectati cu aceasta bacterie (Helicobacter pylori) dezvolta boala, dar in combinatie cu alti factori se poate ajunge pana la aparitia ulcerului. Printre factorii de risc enumeram: consumul alcoolului intr-un mod abuziv, fumatul, dar si stresul fizic. Printre factorii de risc pe care nu ii putem controla in aceasta afectiune se afla si secretiile intr-o cantitate mare a acidului gastric, dar si antecedentele familiare.

Ceea ce nu reprezinta un factor de risc in aparitia acestei boli in ciuda a ceea ce cred foarte multe persoane se afla consumul de alimente picante sau de cafea. Chiar daca acestea nu reprezinta un risc de a dezvolta ulcerul gastroduodedal, totusi ele pot provoca arsuri si indigestii, asadar daca nu sunt acceptate de organism este bines a le evitam.

Simptome

Nu intotdeauna simptomele sunt prezente in cazul acestei afectiuni. De cele mai multe oriacestea pot fi confundate cu cele ale refluxului gastro-esofagian.

Printre simptomele specifice si cel mai des intalnite se afla durerile care se prezinta sub forma de arsuri in parte inferioara a sternului (in capul pieptului, cum este cunoscuta in popor). Durerea se poate resimti pana in spate, avand o durata de la cateva minute pana lacateva ore, aceasta cedand doar la administrarea unui pansament gastric. De cele mai multe ori durerea apare dupa masa, dar cel mai des in timpul noptii.

  Sfat

Daca durerea se accentueaza si persista mai mult de doua saptamanichiar dupa administrarea unei medicamentatii se recomanda rapid un consult medical, deoarece ulcerul gastroduodenal se poate transforma intr-o perforatie sau hemoragie a tractului digestive pana la aparitia unui cancer gastric.

Investigatii

Printre investigatiile cele mai folosite in depistarea acestei afectiuni se afla, endoscopia. Aceasta investigatie ii permite medicului sa aiba o vizualizare perfecta in interiorul stomacului si a duodenului. Tot cu ajutorul endoscopiei se preleveaza si material pentri investigatii in vederea aparitiei bacteriei Helicobacter pylori.

O alta investigatie este cea a radiografiei cu bariu a aparatului digestiv, se foloseste foarterar, poate deloc in zilele noastre, deoarece i-a luat locul, endoscopia.

Tratament

In cazul unui ulcer gastroduodenal usor putem utiliza pansamentele gastrice, iar pe langa acestea este recomandat schimbarea stilului de viata cum ar fi reducerea cafelei, a alcoolului si renuntarea la fumat. Toate acestea pot duce catre o vindecare rapida si catre riscul unei reaparitii a bolii.

In cazul unei infectiei cu Helicobacter pylori trebuie urmat un tratament cu antibiotice, doar dupa prescrierea acestora de un medic specialist.

O metoda naturala de vindecare si prevenire a ulcerului gastroduodenal este cura cu conopida. Cura cu conopida este destul de importanta, deoarece duce la disparitia usoara a edemelor. Datorita continutului de vitamina U pe care o contine conopida, aceasta actioneaza ca un protector al mucoasei stomacului evitand astfel aparitia de afectiuni digestive.

Ulcerele doudenale se vindeca mult mai usor decat cele gastrice. Nu se vindeca niciodata complet, acestea pot reaparea indiferent de tratamentul pe care il administram. De retinut si faptul ca nici macar o interventie chirurgicala nu poate preintampina in totalitate recurenta ulcerelor.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.