Top 7 reactii dezvoltate de bebelusi pe timpul sarcinii de care sigur nu stiai

       944   

Top 7 reactii dezvoltate de bebelusi pe timpul sarcinii de care sigur nu stiai

Uneori nu putem simti absolut toate reactiile si manifestarile fatului, dar acesta are o multime de gesturi extraordinare in burtica mamicii in cele 9 luni de sarcina. Pe langa faptul ca doarme si misca manutele si piciorusele, fatul este mult mai activ decat ne putem imagina.

 

 

Iata mai jos cateva lucruri interesante pe care fatul le face in timpul sarcinii.

Casca deseori

Desi este un fenomen inca neexplicat de specialisti, acest lucru chiar se intampla in burtica tuturor mamicilor si face parte din procesul general de dezvoltare al bebelusului. Ori ca este prea somnoros sau simte nevoiea, fatul chiar casca de multe ori in timpul sarcinii.

Isi suge degetul

Bebelusul isi suge degetul inca din burtica mamei, avand acelasi rol ca si dupa nastere, cel de calmare. In momentul in care fatul este speriat sau in cazul unor zgomote mai puternice acesta duce din reflex degetelul la gura si incepe sa-l suga.

Zambeste

Conform unor analizari amanuntite asupra unor ecografii, cativa specialisti au constatat faptul ca pe chipul bebelusilor apar diferite mofturi, uneori se stramba sau alteori chiar zambesc. Deseori grimasele apar pe fondul unor dureri suferite de fat.

Fatul sughita

Sughitul este printre prima reactie pe care bebelusul o dezvolta in pantecul mamei, iar pe masura ce trece timpul, acesta este resimtit si de gravida. S-a constatat ca sughitul este dat de contractarea diafragmei in momentul respiratiei, asadar bebelusul inghite lichid amniotic si asa apare sughitul.

Bebelusii simt starile de stres ale mamei

Este deja stiut faptul ca simte si preia starea mamei, fie ca este o stare emotionala, o stare de stres, tristete sau agitatie. In urma unor studii, cercetarorii britanici au descoperit ca fatul isi misca manutele atunci cand mama este supusa unui stres.

Reactioneaza la stimulii vizuali si sonori

In momentul in care creierul, ochii si urechile fatului incep sa se formeze, acesta devine mult mai atent si reactioneaza foarte bine la tot ceea ce se aude in jurul lui. Mamica isi da seama ca acesta simte anumite lucruri in momentul in care loveste burtica acesteia. Cel mai des, bebelusii reactioneaza la vocea mamei, dar si la sursele puternice de lumina care patrund in cavitatea intrauterina, prin piele. Asadar, este recomandat pentru mamici sa comunice cat mai mult cu el si-n acelasi timp sa isi mangaie burtica.

Bebelusii plang inca din pantecul mamei

S-a dovedit tot in urma unor studii realizate in 2005 de specialistii britanici ca inainte de a implini 28 de saptamani, bebelusul isi exprima mahnirea sau neplacerile printr-un planset silentios. In momentul in care acestia respira neregulat sau accentuat, scot limba sau deschid gura, se presupune ca acestia plang, asadar ipoteza cu primul planset al bebelusului la nastere, ramane doar un mit.


Tags:Alcool si cafea in sarcina?

Alcool si cafea in sarcina?

Ghid Sanatate - 11 mai 20156 mituri despre travaliu

6 mituri despre travaliu

Ghid Sanatate - 11 mai 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.