Top 5 mituri false despre raceala

       520   

Top 5 mituri false despre raceala

Daca tot ne aflam intr-o perioada in care o multime de oameni sunt raciti, ne-am gandit ca, pe langa aspirina si ceai fierbinte, sa va oferim si un material interesant de citit in legatura cu raceala. Mai exact, vom vorbi despre cele mai cunoscute 5 mituri false despre raceala. Spor la lectura!

 

 

Vaccinul anti raceala cauzeaza raceala

Unul dintre cele mai populare motive pentru care se refuza vaccinul anti raceala este acela ca exista un mit care spune ca daca faci vaccin anti raceala atunci este posibil sa racesti. Pe cat de lipsit de logica suna aceasta afirmatie, pe atat de neadevarata este. Asta deoarece un vaccin conceput pentru a preveni niste virusuri, nu poate face exact contrariul functiei sale.

Singurele reactii care pot aparea de la vaccinul anti raceala sunt durerile de cap, in gat, slabiciunea si oboseala precum si congestia nazala. Poate ca suna la fel ca simptomele unei raceli, insa acestea nu anunta nicio gripa. Asta deoarece acestea dispar foarte rapid.

Ai racit pentru ca ti-a fost frig

Multe persoane asociaza aparitia gripei cu momentele in care ies afara imbracate necorespunzator, motiv pentru care le-a fost frig. Nimic mai fals. Este corect faptul ca un virus provoaca raceala, insa asta nu are legatura cu faptul ca intr-o zi ai iesit cu parul ud sau neimbracat corespunzator.

Daca nu ai febra, atunci nu esti contagios

Un alt mit foarte fals. Asta deoarece atunci cand esti racit devii foarte contagios mai ales in primele 3 zile, indiferent daca ai febra sau nu. In general, un adult foarte sanatos poate fi si el foarte contagios chiar inainte de a prezenta anumite simptome, timp de cinci zile, in timp ce copii pot fi contagiosi mai mult de o saptamana.

Raceala nu este o problema serioasa

Unul dintre cele mai neadevarate dar si mai grave totodata mituri existente despre raceala este acela ca ea nu este chiar o problema grava. Exista insa foarte multe situatii in care chiar si o gripa sezoniera poate fi mortala. De asemenea o simpla gripa poate duce la spitalizare si poate cauza pneumonie, bronsita, infectii ale sinusurilor precum si infectii ale urechilor. Toate acestea sunt niste probleme foarte foarte grave.

In general, gripa este foarte periculoasa pentru copii de sub 5 ani, pentru adultii care au mai mult de 65 de ani precum si pentru femeile insarcinate sau cu boli cronice.

Nu ar trebui sa consumi lactate atunci cand esti racit

Ultimul mit fals despre care vorbim in acest articol este acela care spune ca atunci cand esti racit nu ar trebui sa consumi produse lactate. De fapt, exista unii doctori care chiar recomanda persoanelor racite sa consume diferite produse lactate precum supele pe baza de crema, budinca sau lapte, acestea calmand durerile in gat.

 

Tags:Cum sa tratam raceala fara pastile

Cum sa tratam raceala fara pastile

Ghid Sanatate - 21 octombrie 2015


Alimente care cresc imunitatea

Alimente care cresc imunitatea

Ghid Sanatate - 21 octombrie 2015


Ghimbirul si beneficiile sale

Ghimbirul si beneficiile sale

Ghid Sanatate - 21 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.