Stafidele si top 10 beneficii aduse organismului

       809   

Stafidele si top 10 beneficii aduse organismului

Stafidele sunt fructe, fara samburi care se produc in sortimente speciale. Stafidele se recolteaza dupa butuc, cand se coc, apoi se usuca la soare. Aceste fructe sunt bogate in zaharuri, care sunt transformate foarte usor in energie ca organism.

 

 

Top beneficii

  1. Stafidele care sunt consumate in fiecare zi, actioneaza ca un pansament pentru stomac, datorita cantitatii mari de fibre ce o contin, ajutand de altfel la echilibrarea tranzitului intestinal.
  2. Stafidele de asemenea contin resurse bogate in magneiziu si potasiu, astfel incat pot ajuta la reducerea aciditatii gastrice. In acelasi timp previne riscul aparitiei bolilor, precum pietrele la rinichi, guta sau bolile cardiace.
  3. Anemia, poate fi ameliorata datorita continutului de vitamina B si de fier pe care il au in compozitie stafidele. Stafidele contin si cupru, care ajuta la producerea celulelor rosii din sange, astfel ajutand transportul oxigenului catre tesuturi.
  4. Catehina este un antioxidant pe care il contin stafidele, care este benefic impotriva actiunilor nocive care pot provoca tumorile si mai ales cancerul de colon.
  5. Stafidele trateaza usor infectiile datorita fitonutrientilor polifenolici, acestia au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, astfel incat protejeaza organismul de raceli, prin intarirea sistemului imunitar.
  6. Arginina, un aminoacid pe care il contin, mareste senzatia de excitare, asadar stafidele pot fi folosite in tratamentul disfunctiilor erectile cat si ca energizant.
  7. Stafidele scad riscul aparitiei afectiunilor oculare, cea mai des intalnita fiind cataracta. De asemenea datorita continutului de betacaroten si vitamina A, stafidele sunt benefice in protejarea ochilor.
  8. Atioxidantii din stafide cu rol bacterian previn deteriorarea dintilor si previn aparitia dezvoltarii bacteriilor din cavitatea orala.
  9. Daca aveti probleme cu luatul in greutate, stafidele pot fi un adevarat ajutor pentru ca datorita glucozei si fructozei din componenta vor spori apetitul si astfel va veti ingrasa sanatos, fara acumularea de colesterol “rau”.
  10. Stafidele contin si calciu, intr-o cantitate mare fiind folositoare in dezvoltarea, dar si mentinerea unui sistem osos rezistent la copii, cat si la adulti.
 




Importanta pestelui in alimentatie

Importanta pestelui in alimentatie

Ghid Sanatate - 28 aprilie 2015


Cancerul ovarian

Cancerul ovarian

Ghid Sanatate - 28 aprilie 2015



 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.