Spanacul intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva cancerului

       577   

Spanacul intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva cancerului

Inca din cele mai vechi timpuri se cunosc beneficiile curative ale spanacului. In spanac este concentrat un numar mare de vitamine: A, B1, B2, B12, PP, C, K, dar si saruri minerale: potasiu,  calciu, sulf, sodiu, fosfor, fier, zinc, sodiu, magneziu. La acestea se mai adauga si acid folic, lipide, proteine, glicide si mucilagii.

 

 

De preferat este ca spanacul sa fie consumat cat mai des si in stare cruda (in salate) sau foarte putin oparit pentru a nu-i distruge calitatile. Trebuie sa stim ca spanacul elimina anemiile, rahitismul, si de aceea se administreaza mai ales copiilor sub forma de salata, piure sau suc, inainte de fiecare masa.

  Sfat

Consumata, o cana cu spanac in fiecare zi regleaza digestia, echilibreaza zaharul din sange si favorizeaza senzatia de satietate.

Continutul bogat de antioxidanti din spanac lupta impotriva aparitiei osteoporozei, hipertensiunii arteriale si protejeaza ochii de aparitia cataractei

Spanacul intaritor al sistemului imunitar

Vitamina A din compozitia acestuia intareste  tractul respirator, sistemul urinar si intestinal, fiind foarte nutritiv si revigorant. Stimuleaza si tonifica miocardul fiind un puternic depurativ, eliminand apa aflata in exces in organism. Deoarece contine putine calorii, spanacul este indicat sa se consume in curele de slabire.

Cantitatea mare de vitamina A din spanac mentine sanatatea pielii, pastrandu-i umiditatea. Acest lucru este un adjuvant in lupta impotriva psoriazisului, acneei si a ridurilor.

  Sfat

Pentru arsuri si rani se aplica cataplasme pe zona afectata cu cateva frunze de spanac fierte si amestecate apoi cu putin ulei de masline.

Spanacul protejeaza impotriva cancerului

S-a demonstrat ca abundenta flavonoidelor din spanac incetinesc diviziunea celulara in cazul cancerului de stomac si de piele si nu numai atat, el ofera protectie impotriva cancerului de prostata. Alte componente a spanacului, neoxantina si violaxantina confera acestuia proprietati antiinflamatoare.

O alta vitamina prezenta in spanac este vitamina K. Consumand o cana de spanac pe zi organismul lupta impotriva declansarii bolilor cardiovasculare si accidentelor vasculare. Tot vitamina K este raspunzatoare si pentru mentinerea si cresterea densitatii osoase.

In convalescenta este indicat sa se bea zilnic un pahar de suc de spanac. Consumul de spanac este foarte important in functia creierului si a sistemului nervos. Atentie pentru cei suferinzi de reumatism, diaree si afectiuni hepatice spanacul nu este indicat.

 
 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.





Cancerul ovarian

Cancerul ovarian

Ghid Sanatate - 10 martie 2015



Care sunt cele mai false alimente?

Care sunt cele mai false alimente?

Ghid Sanatate - 10 martie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.