Schimbari de alimentatie pentru persoanele cu diabet

       451   

Schimbari de alimentatie pentru persoanele cu diabet

Atunci cand afli ca ai diabet cu siguranta nu te simti prea bine, iar asta deoarece trebuie sa inveti sa traiesti cu o astfel de boala si chiar sa inveti sa iti adaptezi viata in asa fel incat sa poti duce totusi o viata normala in continuare. De aceea am venit cu acest articol care speram sa le fie de folos mai ales celor suferinzi de diabet, in care vom vorbi despre cum trebuie sa iti schimbi stilul de viata atunci cand afli ca ai diabet.

 

 

Mai exact, vom vorbi despre obiceiurile la care va trebui sa renunti, despre obiceiurile pe care ar trebui sa ti le faci precum si despre alimente pe care le poti consuma dar si despre alimentele interzise. 

Ce alimente sa NU consumi atunci cand ai diabet

Una dintre cele mai mari schimbari pe care trebuie sa o faci atunci cand ai afli ca ai diabet este la nivelul alimentelor consumate. 

In primul rand trebuie sa evitati pe cat mai mult posibil alimentele bogate in glucide. In aceasta categorie intra alimente precum prajiturile, bauturile racoritoare care contin zahar, fructele confiate, produsele de patiserie, dulceata, siropurile samd.

Alimente permise doar partial

In cazul diabetului se vorbeste si despre alimente doar partial permise. Acestea vor trebui cantarite pentru a afla care este continutul de glucide, iar cifrele vor fi stabilite de cele mai multe ori de catre un medic specialist. 

Alimente limitate zilnic

O alta categorie de alimente ce pot fi consumate de catre cei care sufera de diabet este cea care impune o limita zilnica. De exemplu, un suferind de diabet poate consuma pepene verde, capsune, fragi sau avocado care contin cel mult 7 grame de lucide la o cantitate de 100 de grame de produse. In cazul pepenelui galben, a lamailor sau grepfrutului cantitatea de glucide este de 8 grame,. Mandarinele, caisele, piersicile si kiwi trebuie sa aiba o cantitate de 12 grame de lucide la 100 de grame de produse.

Alimente permise

Eista insa si o categorie de alimente permise, care la randul lor pot fi consumate in cantitati rezonabile, fara a le mai cantari. Printre acestea putem mentiona carnea slaba (de vita, de porc, de oaie, de pui sau de curca), organe de gaina sau rata (fichat, rinichi), peste slab (calcan, crap, stiuca, salau, platica, lin etc), oua de gaine dar si margarina, ulei, maioneza sau unt. Aveti insa grija deoarece aceste alimente sunt bogate in calorii.

Asadar, acestea sunt schimbarile de alimentatie pe care o persoana cu diabet trebuie sa le faca numaidecat.

 




 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.