Remedii pentru arsurile solare

       861   

Remedii pentru arsurile solare

Chiar daca folosim tot felul de creme pentru protectie solara, deseori ni se intampla ca dupa o zi de stat la plaja sau pur si simplu dupa o zi in care am stat mult in soare, sa observam ca avem arsuri de soare, pe gat, pe maini, pe spate sau pe orice alta zona a corpului expusa la soare. Pe langa faptul ca arsurile solare sunt foarte dureroase, au un aspect urat, acestea mai pot duce si la aparitia cancerului de piele, motiv pentru care am realizat acest articol in care vorbim despre cateva remedii pentru arsurile solare.

 

 

Remedii traditionale pentru arsurile solare

Ar trebui sa incepem cu remediile traditionale, iar Dr. Leffell spune ca unul dintre cele mai bune tratamente de acest tip este inumierea intr-o baie cu ovaz. Asta deoarece ovazul are proprietati anti-inflamatorii, iar o baie rece cu ovaz te poate scapa de arsurile solare.

De asemenea, toata lumea a auzit de planta aloe vera, insa putini stiu ca aceasta este foarte buna si in cazul arsurilor solare. Aceasta are frunze bogate intr-o substanta racoritoare, deci un gen de aloe vera sau o crema iti poate hidrata pielea arsa de soare.

Pe internet exista zvonuri ca iaurtul si frunzele de ceai ar fi si ele un remediu bun impotriva arsurilor solare, insa sunt si voci care neaga posibilitatea tratarii arsurilor solare folosind aceste alimente. Nu putem ignora insa nici numarul mare de persoane care recomanda aceste remedii.

Pentru a scapa de arsurile solare mai puteti folosi lapte degresat, amestecand o cana cu lapte cu 4 cani de apa, in care sa adaugati 4 cuburi de gheata, iar rezultatul il veti folosi pe post de comprese ce le veti tine cate 15-20 min, iar la fiecare 2-4 ore veti repeta procedeul. Tot o metoda traditionala este fierberea frunzelor de salata verde, obtinand o apa pe care o veti pune la frigider, iar atunci cand e rece, sa o folositi pentru comprese.

  De retinut

In cazul arsurilor de piele, hidratarea este foarte importanta. De aceea trebuie sa aplici mai ales dupa comprese, lotiune de corp sau crema hidratanta, atat in zonele afectate cat si in cele care nu au fost afectate de razele soarelui.

De asemenea, mai poti folosi si antibiotice, insa e bine ca mai intai sa intrebati un doctor. Tot un remediu mai „profi” este si hidrocortizonul, existand multe spray-uri cu 1% hidrocortizon, foarte util in cazul arsurilor.

  Atentie

Totodata, daca arsurile sunt mai grave si observi ca apar niste basici, atunci ar trebui sa mergi numaidecat la un doctor, pentru a nu risca aparitia altor probleme.

 Cum ne protejam pielea de soare la plaja

Cum ne protejam pielea de soare la plaja

Ghid Sanatate - 28 iunie 2016


Remedii impotriva celulitei

Remedii impotriva celulitei

Ghid Sanatate - 28 iunie 2016 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.