Remedii impotriva celulitei

       761   

Remedii impotriva celulitei

Cel mai eficient remediu contra celulitei este reprezentat de o viata activa, cum mult sport. Pentru persoanele mai comode, exista o multime de alte solutii, dar nu toate functioneaza cu adevarat.

 

 

Cremele anticelulitice

Cand observam pe coapse primele semne ale celulitei ne gandim sa incercam imediat o crema. Aceste creme pot contine o varietate de ingrediente precum, cafeaua, algele, piperul, minerale sau extracte din plante. Se presupune ca aceste substante pot elimina celulita, daca produsul este aplicat zilnic. De fapt, se presupune ca celulita este o boala care se mosteneste si sansele de reusita privind cremele sunt aproape inexistente, deoarece nicio crema nu ne poate schimba mostenirea genetica.

Impachetarile

Impachetarile actioneaza la fel ca si cremele, numai ca se face un tratament intensiv in care sunt folosite substante puternice, profesionale si se foloseste caldura. Este folosita caldura, deoarece face crema sa patrunda mult mai adanc in piele. Produsele utilizate sunt pe baza de cafea, ceai, paprika sau piper.

Masajul

Masajul se poate face fie cu ajutorul unor aparate folosite in saloane, fie manual. Dispozitivele functioneaza cu ajutorul unor role care prind pielea intre ele sau pe un sistem tip vacuum. Masajul imbunatateste circulatia din tesuturile afectate de celulita si ajuta la eliminarea toxinelor. Ca si in cazul cremelor, nici masajul nu ajuta la eliminarea celulitei. Daca apar rezultate, acestea nu sunt de durata, insa pentru a mentine un aspect sanatos al pielii, sedintele de masaj trebuie efectuate in mod regulat.

Un dezavantaj al masajului anticelulitic, este acela ca uneori poate lasa vanatai sau pot aparea dureri, deoarece este mult mai viguros decat un masaj de relaxare.

Mezoterapia

Aceasta terapie consta in injectarea unei combinatii de hormoni, vitamine, enzime si minerale sub piele, care sunt extrase din plante si alte substante ce fac celulita sa dispara. Compozitia medicamentului depinde de tipul celulitei, dar si de clinica la care apelezi. In urma acestui tratament pot aparea si efecte secundare, precum infectii, zone mai umflate sau eruptii cutanate.

Ultrasunetele

In acest tratament este utilizat un aparat care emite ultrasunete, astfel se produce o vibratie in urma incalzirii tesuturilor. Un avantaj al ultrasunetelor este acela ca ajung in cele mai profunde straturi ale pielii, unde cremele anticelulitice nu pot patrunde.

Electrolipoliza

Aceasta tehnica utilizeaza microcurenti care "lupta" si mobilizeaza celulele adipoase. De regula, electrolipoliza se combina cu drenajul limfatic, pentru ca grasimea sa fie mai usor eliminata din organism. Pentru ca acest tratament sa aiba efect, ca si in cazul altor procedee, este recomandat sa se faca mai multe sedinte.

 
Remedii pentru arsurile solare

Remedii pentru arsurile solare

Ghid Sanatate - 13 octombrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.