Reflexele bebelusilor

       758   

Reflexele bebelusilor

Bebelusul vine pe lume cu un numar de comportamente innascute importante. Acestea sunt raspunsuri automate, despre care se crede ca ajuta copiii sa isi satisfaca nevoile de baza. In primele sase luni  de viata, multe dintre aceste reflexe vor disparea treptat.

 

 

Reflexul de supt

Este un reflex natural de a suge orice e dus la gura, sanul, suzeta sau chiar degetul tau. Acest reflex este crucial pentru supravietuire si un supt viguros este semn de sanatate. Bebelusul si-ar putea suge degetele de la maini sau de la picioare pentru a se calma.

Reflexul de orientare

La atingere sau la mangaierea usoara a unuia dintre obrajori, bebelusul se intoarce catre partea respectiva, incepand sa caute sanul mamei (sau biberonul). Acest reflex ajuta bebelusul sa gaseasca hrana. De asemenea, ca sa il incurajezi sa suga, poti incerca sa ii atingi usor buzele.

Reflexul de apucare

Daca iti asezi degetul in palma bebelusului, acesta il va strange si uneori se poate agata atat de strans incat l-ai putea ridica usor. Daca vei incerca sa iti retragi degetul, acesta il va strange si mai tare.

Reflexul Moro

Este numit si reflex de aparare si este declansat de un zgomot puternic sau de o miscare brusca. Copilul isi intinde tot corpul, departand bratele si picioarele si deschide palmele. Apoi isi apropie din nou bratele de corp si isi strange pumnii la piept, incepand adesea sa planga.

Reflexul de pasire

Acest reflex apare cand copilul este sustinut de torace, in pozitie verticala si atinge o suprafata dura cu talpile. Sugarul va face in mod natural miscari ca de pasi, incercand sa inainteze.

Reflexul de inot

Desi nu ar trebui sa iti lasi niciodata copilul sa inoate sub apa, daca pui bebelusul in apa, acesta va incepe sa inoate fara nici un fel de problema. Acest lucru este posibil datorita faptului ca plamanii s inchid la contactul cu apa.

  Stiati ca

Nou-nascutii nu produc lacrimi. Desi petrec o buna parte din timp plangand, bebelusii nu pot, de fapt, sa produca lacrimi pana la varsta de 3 pana la 12 saptamani, deoarece canalul lacrimal elimina eficient orice exces de lichid din glandele lacrimale, inainte ca acestea sa inunde globul ocular.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.