Psoriazisul, o afectiune declansata pe fond nervos?

       619   

Psoriazisul, o afectiune declansata pe fond nervos?

Psoriazisul este o boala inflamatorie cronica, determinata genetic, care incepe sa fie din ce in ce mai prezenta in randul populatiei. Factorii declansatori in psoriazis sunt: stresul, o sperietura puternica sau o infectie puternica, poate aparea de la varste fragede sau poate debuta la varsta adolescentei, la adult si foarte rar la persoanele in varsta.

 

 

Psoriazisul este o boala care afecteaza atat pielea cat si unghiile (fanerele), este o boala invalidanta prin aspectul ei clinic, prin complicatiile pe care le da, dar si prin comorbiditatile pe care le antreneaza, respectiv diabetul zaharat, hipercolesterolemia, afectiuni hepatice, etc.

  Sfat

Este indicat sa se consulte cat mai repede un medic dermatolog, imediat ce observam aparitia acestor placi pe piele noastra, deoarece exista riscul ca acestea sa se extinda pe tot corpul.

Psoriazisul are tratament, acesta constand in tratament local, tratament general, o anume dieta. tratament balnear, insa ceea ce trebuie sa stie pacientii este ca psoriazisul nu are vindecare ci doar o ameliorare. In tratarea psoriazisului se incepe cu tratamentele simple, obisnuite, ceea ce presupune si faptul ca pacientul trebuie sa vina periodic la control, iar in functie de raspunsul la tratament se pot incerca si alte modalitati de tratare a acestei afectiuni. Tratamentele biologice sunt la mare cautare in tratarea acestei afectiuni, sunt niste medicamente, care practic curata psoriazisul fara a-l vindeca insa. Aceste tratamente biologice ofera pacientului un control asupra afectiunii pe timp indelungat.

Psoriazisul apare ca niste cruste la nivelul pielii, uneori sangereaza, aceasta depinzand de starea emotionala a pacientului. Aceste cruste pot aparea sub forma unor bubite foarte mici, pot fi de forma unei monede sau chiar in forma unor placi, de aici si denumirea de placarde. Poate afecta si articulatiile, dar si alte organe, care fac din aceasta o boala cu potential morbid major. Artrita psoriazica este o boala inflamatorie, cronica, progresiva, din pacate nu se vindeca, exista o forma progresiva, care se numeste mutilanta in care articulatiile pacientului se distrug foarte repede.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.