Piperul, reduce durerile articulare

       728   

Piperul, reduce durerile articulare

Uneori, sertarul de condimente din bucatarie, nu este doar un spatiu secret al bunatatilor pe care le preparam, ci si o adevarata "farmacie culinara". Ultimele cercetari stiintifice, dovedesc faptul ca piperul are efecte benefice pentru organism, in special proprietati tonice, antibacteriene si stimulante.

 

 

Datorita acestor beneficii, piperul ajuta ca alimentele cu un continut ridicat de proteine sa fie digerate mult mai usor, deoarece contine  uleiuri esentiale care stimuleaza sucul gastric.

Piperul ajuta digestia

In momentul in care te simti balonat sau ai o digestie grea, piperul iti poate veni in ajutor. Acesta stimuleaza papilele gustative de pe toata mucoasa bucala  si apoi alerteaza stomacul, iar datorita cresterii de acid clorhidric alimentele sunt digerate mult mai usor. De asemenea substantele active din piper, scad episoadele de balonare si meteorism.

Reduce durerile articulate

Cercetatorii au demonstrat ca o substanta care provoaca inflamatiile la nivelul articulatiilor, este vinovata de aparitia artritei reumatoidale. Piperina, o substanta existenta in piper, poate reduce actiunea acestei substante nocive, iar rezultatele pot aparea chiar dupa 4 zile.

Se gasesc in comert, creme antireumatice cu piper, sau pot fi preparate chiar de tine acasa, din ulei in care adaugi piper si apoi aplici cataplasma pe locul dureros.

Piperul tine depresia la distanta

Una dintre cauzele aparitiei depresiei, este scaderea nivelului de serotonina (hormon responsabil de echilibrul emotional si de starea de bine). Este o afectiune mult mai frecventa in randul femeilor, decat in cel al barbatilor.

Un consum zilnic de piper, creste considerabil nivelul de serotonina, scazand astfel episoadele de depresie si anxietate.

Stimuleaza libidoul

Piperul este cunoscut din Antichitate, pentru proprietatile sale afrodisiace, astfel ca din ultimele cercetari reiese faptul ca substanta activa din piper provoaca dilatarea microvasculara de la nivelul organelor sexuale. Continutul ridicat de coenzima Q10, creste fluxul sangvin si amelioreaza disfunctiile sexuale, stimuland libidoul.

Amelioreaza tusea si durerile in gat

Substanta activa din piper, piperina are si actiune dezinfectanta si este indicata in tusea de origine infectioasa. Datorita actiunii dezinfectante, dar si al efectului de descongestionant si analgezic, piperul este recomandat si ca remediu in tratarea laringitei si a bronsitei.

Ceaiul preparat din boabe de piper si indulcit cu miere, dar si remediile naturale pe baza de piper, au efecte imediate asupra tusei si a durerilor in gat.

 
Histerectomia si efectele ei asupra organismului

Histerectomia si efectele ei asupra organismului

Ghid Sanatate - 07 septembrie 2015


Totul despre testul Papanicolau

Totul despre testul Papanicolau

Ghid Sanatate - 07 septembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.