Pericolele care se ascund in indulcitorii artificiali

       613   

Pericolele care se ascund in indulcitorii artificiali

Auzim tot mai des cat de periculos este zaharul, iar cei mai multi dintre noi il inlocuiesc cu indulcitori artificiali. Acesti indulcitori ne ajuta sa ne bucuram de gustul dulce, insa fara a ne aduce kilograme in plus.

 

 

Indulcitorii sunt destul de controversati, iar producatorii de alimente ii folosesc in tot felul de produse cu zero calorii. Exista, insa voci care dau vina pe indulcitori pentru aparitia mai multor afectiuni, de la cancer pana la obezitate.

Indulcitorii ingrasa?

Foarte multe persoane ii folosesc pentru ca sunt lipsiti de calorii, insa exista studii care arata faptul ca tocmai indulcitorii sunt vinovati pentru unele cazuri de obezitate.

Indulcitorii artificiali au fost creati pentru persoanele care sufera de diabet, fiind folositi in locul zaharului deoarece nu ridica glicemia. Tocmai de aceea nu ar trebui folositi in curele de slabire. Unele cercetari arata faptul ca cei care inlocuiesc zaharul, nu numai ca nu slabesc, ba din contra au toate sansele sa se ingrase. Aceasta se explica prin faptul ca gustul dulce pregateste organismul pentru o masa bogata in calorii. In momentul in care aceasta masa nu vine, corpul fie cere si mai multa mancare, fie consuma mai putina energie.

Consumul a tot mai multe produse light, duce la cresterea numarului de obezi. In ultimii ani a crescut tot mai mult consumul de produse light, dar de asemenea si sedentarismul ori consumul de dulciuri si fast food. Toti acesti factori contribuie la obezitate.

Care este legatura intre indulcitori si cancer?

Unul dintre cele mai cunoscute efecte negative ale indulcitorilor este acela ca ar provoca tumori maligne. Indulcitorii, sunt de fapt E-uri care par a fi vinovate pentru majoritatea bolilor care apar astazi.

Legatura dintre indulcitori si cancer a aparut in momentul in care studiile pe animale au asociat combinatia de zaharina si ciclamat cu aparitia cancerului vezicii urinare. Insa pana la momentul actual niciun studiu nu a confirmat faptul ca indulcitorii pot provoca tumori maligne la oameni.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.