Paducelul previne bolile cardiovasculare si scade colesterolul

       901   

Paducelul previne bolile cardiovasculare si scade colesterolul

Paducelului (Crataegus monogyna) i se mai spune si maracine-alb si este un arbusti spinos ce se intalneste pe la marginea padurilor si prin cranguri. In medicina paducelul, este folosit in intregime: flori, fruncte si frunze. Florile paducelului sunt insa cele mai folosite remedii naturiste in tratare bolilor de inima si a celor vasculare. Fructele paducelului contin vitamina A si vitamina B, acid citric si tartric.

 

 

Tinctura de paducel

Tinctura de paducel este un izvor de sanatate pentru organism lucru datorat continutului de flovonoide, substanta ce este un adevarat elexir pentru inima, stabilizand tensiunea arteriala, stimuland activitatea muschiului cardiac si astfet prevenind infarctul miocardic. Pentru aceste afectiuni este foarte indicat sa se faca cure de jumatate de an cu cate 5 ml (o lingurita) de tinctura de peducel luata de 4 ori pe zi.

Tinctura de paducel se prepara astfel: se pun 20 grame flori sau fructe la macerat timp de 10 zile in alcool de 60 grade. Tinctura trateaza aritmia cardiaca (palpitatiile) daca se ia o lingurita de 4 ori pe zi (la intervale de 6 ore) timp de 20 de saptamani.

  Atentie

Toate tincturile se iau diluate in apa sau ceai.

Pulberea de paducel scade colesterolul

Pentru a reduce nivelul colesterolului se fac cure de 48 de zile cu 7 zile pauza cu pulbere de paducel din care se iau 3 - 4 lingurite pe zi. Aceasta pulbere de flori de paducel este recomandata in cazurile de sechele postinfarct si se administreaza de 3 ori pe zi cate o lingurita rasa de pulbere de flori de paducel, in cure de minim trei luni.

Siropul de paducel

Siropul de paducel cat si infuzia de flori sau fructe de paducel au efect benefic asupra batranilor. Administrat zilnic cate 2 - 3 cani cu infuzie de paducel previne aparitia sau agravarea bolilor de inima, a bolilor vasculare, imbunatateste stare de spirit, ajuta la mentinerea capacitatilor mentale si creste rezistenta la efort pentru cei de varsta a 3-a.

Paducelul nu este bun doar pentru adulti ci si pentru copii. Are efect linistitor, reduce agresivitatea si comportamentele dizarmonice la copii. Se administreaza zilnic 4 - 6 linguri cu sirop de paducel.

Prepararea siropului de paducel

Intr-un borcan se pun straturi succesive de flori proaspete de paducel tocate marunt si miere. Straturile de flori si de miere nu trebuie sa fie mai groase de 2 - 3 cm. Dupa ce s-a umplut se inchide ermetic si se lasa la intuneric si la racoare timp de 4 - 8 saptamani. Se filtreaza si siropul se trage in sticle de culoare inchisa.

 

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.


Tags:Alimente care tin in frau colesterolul

Alimente care tin in frau colesterolul

Ghid Sanatate - 20 martie 2015


Stresul oxidativ, inamicul inimii

Stresul oxidativ, inamicul inimii

Ghid Sanatate - 20 martie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.