Mituri despre pilulele contraceptive

       849   

Mituri despre pilulele contraceptive

Ingrasa? Te pot scapa de cosuri? Este necesara din cand in cand o pauza de administrare? Ti se maresc sanii? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile si miturile, care ne vin in minte legat de administrarea anticonceptionalelor. De multe ori nu suntem informate corect, deoarece alegem sa administram aceste pilule fara a efectua un control de specialitate inainte.

 

 

Pilulele contraceptive, ingrasa?

In urma efectuarii unui studiu, peste 60% dintre femeile care au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, raspund in mod afirmativ la aceasta intrebare. De fapt, pe prospectul anticonceptionalelor este trecuta si oscilarea in greutate, dar in acelasi timp acestea pot provoca si o scadere in greutate. Medicii specialisti sustin faptul ca pilulele contraceptive prescrise corect in urma unui control nu vor modifica greutatea.

Administrarea pilulelor contraceptive, trebuie oprita si apoi reluata, din cand in cand?

Aproximativ jumatate dintre femei, cred ca anticonceptionalele sunt de fapt o bomba hormonala pentru organism, motiv pentru care mare parte din ele aleg sa faca o pauza de administrare, acest lucru nefiind indicat. Medicii ginecologi si cei de planning familial, prescriu aceste medicamente dupa un set  de analize, asadar anticonceptionalele se administreaza fara pauza. Daca pilulele contraceptice sunt prescrise corect, pauza nu este necesara.

Pilulele de contraceptie pot cauza infertilitate?

Din cinci femei, una este de parere ca anticonceptionalele pot cauza infertilitate. Pana in prezent nicio cercetare nu a demonstrat faptul ca anticonceptionalele pot afecta in vreun fel fertilitatea.

Putem scapa de cosuri folosind anticonceptionale?

Medicii prescriu pilulele contraceptive in tratarea acneei, deoarece acestea retin functia glandelor sebacee. Odata cu administrarea anticonceptionalelor, grasimile de la nivelul pielii se reduc, astfel se elimina si cauza de formare a cosurilor.

Este periculos fumatul odata cu inceperea administrarii tratamentului cu anticonceptionale?

Da! Orice medic ginecolog sau de planning familial recomanda oprirea fumatului in momentul inceperii tratamentului cu anticonceptionale. Accidentele vasculare, formarea cheagurilor de sange sau chiar infarctul sunt doar cateva dintre riscurile la care sunt supuse femeile odata ce incep administrarea de pilule contraceptive, riscurile fiind si mai mari pentru femeile care, totusi, aleg sa fumeze. De obicei, medicul care prescrie pilulele contraceptive se intereseaza de istoricul bolilor cardiovasculare si mai ales daca fumezi sau nu.

Tratamentul cu anticonceptionale, ajuta la marirea sanilor?

Hormonii pe care ii contin anticonceptionalele, pot duce la o eventuala crestere a sanilor. Acesti hormoni cauzeaza o retinere de fluide care duc la marirea sanilor, iar, uneori pot produce o crestere a tesuturilor care se afla in zona bustului. Dupa oprirea administrarii de anticonceptionale, sanii revin la forma initiala.

Anticonceptionalele pot creste sau reduce riscul aparitiei cancerului?

Exista foarte multe nelamuriri in ceea ce priveste administrarea pilulelor constraceptive si riscul de aparitie al cancerului. Anticonceptionalele pot scadea sau creste riscul de cancer in functie de tipul de cancer, astfel ca pot creste riscul de aparitie al cancerului la san, de ficat si cancer cervical.  In ceea ce priveste scaderea de aparite a cancerului se aplica in cazul celui ovarian si endometrial.

Femeile care au trecut deja de varsta de 35 de ani, nu pot lua anticonceptionale?

Fals! Femeile care nu fumeaza si care nu intampina anumite probleme de sanatate, pot administra pilulele contraceptive pana la menopauza.  Totusi, mitul are la baza si un fapt real, deoarece femeilor care sufera de o boala care este cauzata de fumat, le este contraindicat un tratament cu, contraceptive.

  Atentie

Problemele de natura medicala necesita asistenta sau consult medical specializat. Articolele Ghidul-Meu.ro au valoare informativa si nu tin locul unui consult medical. Va recomandam sa apelati la personal medical calificat pentru diagnosticare si tratament.
Reumatismul articular acut

Reumatismul articular acut

Ghid Sanatate - 05 decembrie 2015


Rubeola, o afectiune grava pentru femeile gravide

Rubeola, o afectiune grava pentru femeile gravide

Ghid Sanatate - 05 decembrie 2015 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.