Lucruri pe care ar trebui sa le faci atunci cand esti insarcinata

       771   

Lucruri pe care ar trebui sa le faci atunci cand esti insarcinata

In ciuda faptului ca perioada in care porti o sarcina poate fi una dintre cele mai frumoase din viata, este totodata si o perioada dificila deoarece apar foarte multe interdictii. De asemenea o mamica in devenire trebuie sa se documenteze foarte mult in ceea ce priveste sarcina sa, pentru a sti ce lucruri trebui sa le faca si ce lucruri ii sunt interzise.

 

 

Despre lucruile pe care trebuie sa le faca o mamica in devenire vom vorbi noi in randurile urmatoare.

Mergi cat mai des la examinarile medicului

Unul dintre cele mai pretioase sfaturi pe care ti-l putem oferi pentru perioada in care esti insarcinata este sa mergi cat mai des la examinarile medicale. Astfel vei evita problemele si complicatiile din timpul sarcinii. Se recomanda insa apelarea la un singur doctor care sa tina evidenta evolutiei sarcinii deoarece multe persoane au obiceiul de a schimba doctorul de la o vizita la alta, ceea ce nu e deloc in regula.

Vaccinul anti-rubeola ar trebui facut inainte de a ramane insarcinata

Rubeola este o boala foarte periculoasa atunci cand esti in timpul sarcinii. Aceasta poate duce chiar la avorturi spontane, motiv pentru care ar trebui sa va vaccinati pentru rubeola inainte de a ramane insarcinata.

Ia vitamine prenatale

In aceste 9 luni esti responsabila de doua organisme: al tau si al copilului care urmeaza sa vina pe lume. Astfel trebuie sa te asgiuri ca organismele vor primi destule de vitamine. O buna metoda de a face acest lucru sunt vitaminele prenatale care-ti ofera toate elementele de care tu si copilul tau aveti nevoie.

Citeste si: Ai nevoie de suplimente in sarcina?

Nu uita de proteine

Cantitatea recomandata de proteine femeilor gravide este de 75 de grame insa se recomanda uneori ca acestea sa fie chiar si de 100 de grame. Acestea sunt necesare dezvoltarii normale a copilului, in mod special a creierului, protejandu-l totodata de complicatii.

Alimentatia si sportul trebuie sa faca echipa

Pe langa faptul ca ar trebui sa asiguri organismului cantitatea necesara de vitamine, minerale si fibre, nu trebuie sa uiti de exercitiile fizice care sunt la fel de importante pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Decoreaza-ti casa cu cateva plante

Este foarte important ca pe timpul sarcinii in casa voastra sa existe mai multe plante si flori la ghiveci. Asta deoarece de obicei intr-o casa moderna exista o multime de substante chimice care nu pot fi indepartate altfel decat cu ajutorul plantelor care le filtreaza si le elimina.

Evita gandurile negative

Un alt sfat pentru mamicile in devenire este acela ca in perioada in care porti o sarcina sa te concentrezi cat mai mult asupra acesteia, eliminand toate gandurile negative care ti-ar putea tulbura linistea. O gandire pozitiva duce desigur si la nasterea unui copil mai sanatos si mai binedispus.

Medicul ar trebui sa stie totul despre tine

In aceasta perioada trebuie sa vorbesti cu medicul tau mai mult decat de obicei. Lucruri precum bolile cronice din familie sau problemele antecedente de reproducere din familie ar trebui impartasite numaidecat cu acesta. De asemenea si afectiunile din trecut atat ale tale cat si ale familiei ar trebui declarate deoarece este foarte important ca medicul sa cunoasca toate aceste detalii.

Asadar, acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le faceti atunci cand purtati o sarcina. Vom reveni desigur si cu informatii in legatura cu lucrurile pe care ar trebui sa le evitati atunci cand va pregatiti sa deveniti mamici.

 Greutatea ideala in sarcina

Greutatea ideala in sarcina

Ghid Sanatate - 30 septembrie 2015


Cand o sarcina este considerata “cu risc”?

Cand o sarcina este considerata “cu risc”?

Ghid Sanatate - 30 septembrie 2015


6 mituri despre travaliu

6 mituri despre travaliu

Ghid Sanatate - 30 septembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.